Rijstsalade met sperziebonen en paprika

          Zomersalade met sperziebonen en rijst

In de zomer is het heerlijk om een frisse salade te eten. Deze vegetarische rijstsalade is dan een ontzettend goed idee! Heerlijk fris en makkelijk van tevoren te maken, zodat je het kunt meenemen als picknick.

Studenten recept

Ik was onlangs aan het bedenken wat ik wilde eten en ik had zin in een rijstsalade. Ineens herinnerde ik me dat ik in mijn studententijd vaak rijstsalade at. Het was iets met rijst en een dressing met kerrie. Ik appte een wielrenvriendin en ja hoor, het klopte. Met Djoeke at ik vaker deze salade. Ik heb er mijn eigen versie van vandaag de dag van gemaakt met ingrediënten die ik nog had liggen. En dat resulteerde in deze heerlijke salade.

Ingrediënten rijstsalade

De basis voor deze rijstsalade bestaat uit rijst en een dressing van mayonaise, Griekse yoghurt en kerriepoeder. Ik maakte de salade af met paprika, sperziebonen, doperwten, ananas en zilveruitjes. Je kunt eindeloos varieren met deze salade. Zo kun je er bijvoorbeeld gegrilde groente aan toevoegen, cherrytomaat en augurken. Broccoliroosjes zijn ook een leuke variatie. Kortom: bekijk wat je zelf lekker vindt of wat je al in huis hebt. Heb je geen inspiratie? Ga dan voor de groente die ik in dit recept gebruik.

Meer zomer salades

Ik ben gek op salades. In de zomer staan ze bij mij elke dag wel op het menu. Soms als lunch, maar eigenlijk iedere avond wel als bijgerecht bij het diner. Met salades kun je eindeloos variëren. Van een simpele tomatensalsa, tot een klassieke groene salade of juist een spannende mango kikkererwt salade. Het best bezochte salade recept op mijn website is mijn zomer salade. Deze salade is heerlijk fris en ’s zomers. Absoluut een aanrader. Vorig jaar maakte ik een blog met de 5 lekkerste salades voor de zomer. In dat artikel kun je ook de nodige salade inspiratie vinden. Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan de speciale salade pagina op mijn website.

Zomersalade met sperziebonen en rijst

Vegetarische rijstsalade met sperziebonen en paprika

Deze vegetarische rijstsalade is een heerlijke 's zomerse salade. Lekker voor bij de bbq of een zonnige picknick. De salade is makkelijk te maken. Je kunt de salade heel goed meal preppen en meenemen als lunch picknick. En het leuke is: je kunt de salade verrijken met toppings die je zelf het lekkerst vindt. Er zijn eindeloze variaties mogelijk.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Porties: 4 personen
calorieën: 294kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 250 gram basmatirijst
  • 500 gram sperziebonen
  • 200 gram doperwten
  • 2 paprika's
  • 20 zilveruitjes
  • 140 gram ananas stukjes uit blik; uitlekgewicht
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even staan.
  • Dop de sperziebonen en kook ze 5 minuten in kokend water. Giet af en bewaar het kookvocht, spoel af met koud water en leg daarna in een pan of schaal met (ijskoud) water.
  • Kook de doperwten in het overgebleven kookvocht van de sperziebonen in ongeveer 5 minuten gaar. Giet af.
  • Was intussen de paprika's en snij in blokjes. Snij de zilveruitjes doormidden.
    Giet de ananas af.
  • Maak de dressing in een apart schaaltje. Doe hierin de mayonaise, Griekse yoghurt, kerriepoeder en kurkuma. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe alle ingredienten in een schaal: de rijst, de boontjes, doperwten, paprika, ananas en zilveruitjes. Schenk de dressing erover en roer goed door.

Kidsproof tips

  • De basis voor deze salade (rijst en kerriedressing) doet het vaak goed bij kids. De vulling / toppings kunnen discussie oproepen. 
  • Gelukkig kun je deze rijstsalade vullen met toppings naar eigen keuze. Dus houdt je kind niet van boontjes of doperwten, laat deze dan achterwege en ga bijvoorbeeld voor cherrytomaat, mais en/of ananas!

Voedingswaarde

Zout: 20mg | Calcium: 68mg | Vitamine C: 91mg | Vitamin A: 2725IU | Suiker: 7g | Vezels: 5g | Kalium: 461mg | Cholesterol: 1mg | Calorieën: 294kcal | Verzadigd vet: 1g | Vet: 2g | Eiwitten: 8g | Koolhydraten: 62g | Iron: 2mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Pin it Print
Vegetarische chili con carne Vegetarisch weekmenu – week 30
Vegetarisch weekmenu – week 31 Vegetarische Franse groente stoof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling