Een van mijn favoriete foodblogs is die van Love and Lemons. Ik krijg altijd leuke eetinspiratie door deze blog. Zo ook hun ‘sunny creamy tahini pasta salad‘. Ik heb deze geprobeerd en zelf nog wat geoptimaliseerd tot het recept dat ik hier met je deel. Wij hebben heerlijk gesmuld van deze salade in de zon op het strand :).

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 4 personen”]

  • 1 Courgette
  • 1 Rode ui
  • 1 Oranje paprika
  • 150 gram Cherry tomaten
  • 200 gram sperziebonen
  • 250 gram pasta

Dressing

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 60 ml creme fraiche
  • 60 ml tahin (of notenpasta)
  • Sap van een halve limoen
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 theelepel Ahorn siroop (of honing)
  • Zout
  • Peper

[/ingredients]

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Dop de sperziebonen en kook deze al dente.
  3. Gril de paprika 10 minuten in de oven op 200 graden op grillstand. De schil kan wat zwart worden, dat geeft niet. Doe de paprika in een afgesloten plastic zak voor 10 minuten. Haal na 10 minuten de schil van de paprika en snij deze in stukjes.
  4. Maak spirelli’s van een courgette met een spiraalsnijder. Deze kun je eenvoudig kopen bij Bol.com Heb je geen spirelli? Snij de courgette dan in kleine blokjes.
  5. Snipper de rode ui en halveer de cherrytomaatjes.
  6. Maak de dressing door de dressing ingrediënten te mengen.
  7. Pak een saladekom en doe hier alle ingrediënten in en meng hier de dressing doorheen. Eetsmakelijk!

[/directions]

Extra kidsproof tip:

Misschien vindt jouw kind niet alle ingrediënten uit deze salade lekker. In dat geval kun je een apart schaaltje maken met dingen die hij wel lust. Met wat pasta, tomaat en paprika heb je zo een lekker kidsproof alternatief!