Het is tijd voor de herfst capsule!

De zomer is voorbij en de herfst is in aantocht. Tijd om je kast aan te passen aan de nieuwe temperatuur. Maar waarom is het eigenlijk zo fijn om bij iedere seizoenswissel je capsule wardrobe te verwisselen?

Voordelen van een nieuwe capsule wardrobe per seizoen

  1. Geeft inzicht in wat nu echt bij jou past. De seizoenswissel is een mooi moment om je kledingkast, stijl, leefstijl en kleuren te evalueren. Evalueer wat je afgelopen seizoen graag en veel hebt gedragen. Waarom was dat? En welke kleding is blijven liggen? En waarom? Lag het aan de kleur, het materiaal, de pasvorm of de stijl? Of past het niet bij je leefstijl? Deze vragen helpen je om je capsule wardrobe te verfijnen en alleen de kleding te houden die je echt wilt dragen. Je krijgt meer inzicht in je stijl en je leefstijl. Het helpt je dus om je eigen stijl te ontwikkelen.
  2. Minder ruis en meer overzicht. Door je kast te vullen met kleding die past bij het seizoen, heb je minder ruis en meer overzicht. De kledingstukken die niet passen bij het seizoen, zorgen niet voor afleiding. Hierdoor zie je beter wat je hebt en heb je meer overzicht.
  3. Sneller aankleden. Als je minder in je kast hebt, weet je ook beter wat je hebt. Hiermee kun je makkelijker combineren. Daardoor hoef je ‘s ochtends niet meer lang na te denken over een outfit. Zo bespaar je tijd en kun je je focussen op andere dingen.
  4. Meer zelfvertrouwen. Door kleding te dragen die je mooi vindt en die past bij het seizoen, voel je je zelfverzekerder.
  5. Bespaart geld. Door bij de seizoenswissel goed te evalueren wat je hebt, ontdek je vaak weer kledingstukken die je uit het oog was verloren. Je koopt alleen kleding die je echt nodig hebt om je capsule aan te vullen. Dat scheelt weer geld.
  6. Duurzamer bezig. Door bewuste keuzes te maken in kleding die je graag draagt, koop je minder kleding en maak je daarmee duurzame keuzes.

Bonustip:

  • Draag wat je hebt. Probeer eerst je bestaande kleding te combineren met nieuwe accessoires en lagen. Zo kun je je capsule wardrobe langer gebruiken en ben je duurzamer bezig.
Capsule wardrobe herfst

Aan de slag met jouw herfstcapsule

Kortom: een nieuwe capsule wardrobe bij iedere seizoenswissel heeft veel voordelen. Het helpt je om je garderobe te verfijnen, tijd te besparen en duurzamer te zijn.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Mijn ervaring is dat het fijn is om hierbij hulp in te schakelen. Het is namelijk best moeilijk om objectief naar jezelf te kijken. Soms heb je blinde vlekken, of kom je net niet uit je stijl. Of heb je het gevoel dat er net iets mist in je outift. Wil jij ook aan de slag met je herfst capsule? Ik help je graag! Bekijk hier mijn aanbod.