Deze watermeloen met limoen en munt maakte mijn tante vroeger op vakantie. We gingen vaak op vakantie naar Frankrijk en dan kochten we een grote watermeloen op de markt. Watermeloen vind ik van zichzelf al heerlijk, maar met limoensap en munt smaakt het extra fris en dat is heerlijk op een warme zomer (vakantie)dag!

Makkelijk

Het is super makkelijk om te maken. Je snijdt de watermeloen, zoals je dat normaal gesproken ook doet en voegt er wat limoensap en munt aan toe. Kind kan de was doen!

Kidsproof

Over kinderen gesproken… mijn kinderen zijn gek op watermeloen! Niet ieder kind houdt ervan, maar je kunt het zeker proberen. Het enige nadeel vind ik de grote zwarte pitten. Daar kun je niet omheen en Joppe is daar helaas niet van gediend. Tegenwoordig verkopen ze in de supermarkt ook pitloze watermeloenen, dus dat is zeker het proberen waard!

5 onmisbare vegetarische recepten

Wil je vaker vegetarisch eten en kun je wel wat hulp gebruiken?

✓ e-book met 5 vega recepten

Makkelijk om te maken

✓ Voor slechts 2,99

vegetarische recepten

Meloen vegetarisch
Watermeloen met limoen en munt
Meloen vegetarisch

Watermeloen met limoen en munt

Watermeloen is eigenlijk al lekker van zichzelf, maar met wat munt en limoen geef je een extra lekkere smaak aan de limoen. Heerlijk voor op warme dagen.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Bijgerecht, Dessert, Snack, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Fris, Limoen, Munt, Vegetarisch, Watermeloen
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 watermeloen of een halve of kwart van een grote meloen
  • 1-2 limoen (naar smaak)
  • 1 hand verse munt

Instructies

  • Snij de kleine meloen door midden en vervolgens in 8 stukken. Snij plakken van ongeveer 1 cm dik. De plakken hebben de vorm van een driehoek. Leg de meloenen op een schaal of een saladekom.
  • Sprenkel de sap van 1 of 2 limoenen (naar smaak) over de meloen. Snij de verse munt fijn (naar smaak) en verdeel over de meloen. Hier is je extra frisse tussendoortje!

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn gek op watermeloen. Joppe houdt alleen niet van de zwarte pitjes. In de supermarkt heb je tegenwoordig pitloze watermeloenen, dus dat is een overweging waard voor de kids!

Voedingswaarde

Calorieën: 37kcal

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer