Zelfgemaakte groene pesto is zoveel lekkerder dan pesto uit een potje. Ik gebruik ook weleens pesto uit een potje hoor. Als ik echt in tijdnood zit of spontaan zin heb in een pestodressing en ik geen verse basilicum meer in huis heb, dan grijp ik naar een potje. Maar als het even kan, dan maak ik mijn pesto genovese zelf. Dat is namelijk helemaal niet moeilijk!

Onmisbaar recept op mijn website

Ik maak heel regelmatig een verse pesto, maar kwam er onlangs achter dat er nog geen recept van op mijn website stond. Daar heb ik maar even verandering in aangebracht. Deze pesto is natuurlijk onmisbaar in het rijtje dips en sauzen.

Lekker bij

Een klassieke pesto is heerlijk door een pasta met gegrilde groente. Ik eet het ook graag op brood, met bijvoorbeeld kaas, zachte geitenkaas of hummus. Maar pesto is ook ontzettend lekker als dressing over een salade. Of bij de bbq, bij wat gegrilde groente of op een stukje stokbrood.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Zelfgemaakte groene pesto

De lekkerste groene pesto maak je in een handomdraai zelf. Je hebt basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie en knoflook nodig. Dat is het!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
KeukenItaliaans
TrefwoordBasilicum pesto, Genovese, Pesto, Vegetarisch
Porties8 personen

Ingrediënten

  • 30 gram verse basilicum
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 75 ml olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de pijnboompitten in een pan totdat ze mooi goudbruin ogen.
  • Doe alle ingrediënten in een blender of kruidenmaler en blend tot een mooie pesto. Breng op smaak met zout en peper.
Pesto genovese zelfgemaakt
Zelfgemaakte groene pesto