Zelfgemaakte groene pesto is zoveel lekkerder dan pesto uit een potje. Ik gebruik ook weleens pesto uit een potje hoor. Als ik echt in tijdnood zit of spontaan zin heb in een pestodressing en ik geen verse basilicum meer in huis heb, dan grijp ik naar een potje. Maar als het even kan, dan maak ik mijn pesto genovese zelf. Dat is namelijk helemaal niet moeilijk!

Onmisbaar recept op mijn website

Ik maak heel regelmatig een verse pesto, maar kwam er onlangs achter dat er nog geen recept van op mijn website stond. Daar heb ik maar even verandering in aangebracht. Deze pesto is natuurlijk onmisbaar in het rijtje dips en sauzen.

Lekker bij

Een klassieke pesto is heerlijk door een pasta met gegrilde groente. Ik eet het ook graag op brood, met bijvoorbeeld kaas, zachte geitenkaas of hummus. Maar pesto is ook ontzettend lekker als dressing over een salade. Of bij de bbq, bij wat gegrilde groente of op een stukje stokbrood.

5 onmisbare vegetarische recepten

Wil je vaker vegetarisch eten en kun je wel wat hulp gebruiken?

✓ e-book met 5 vega recepten

Makkelijk om te maken

✓ Voor slechts 2,99

vegetarische recepten

Pesto genovese zelfgemaakt

Zelfgemaakte groene pesto

De lekkerste groene pesto maak je in een handomdraai zelf. Je hebt basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie en knoflook nodig. Dat is het!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Basilicum pesto, Genovese, Pesto, Vegetarisch
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 30 gram verse basilicum
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 75 ml olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de pijnboompitten in een pan totdat ze mooi goudbruin ogen.
  • Doe alle ingrediënten in een blender of kruidenmaler en blend tot een mooie pesto. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

Calorieën: 231kcalKoolhydraten: 1gEiwitten: 4gVet: 24gVerzadigd vet: 4gCholesterol: 5mgZout: 121mgKalium: 52mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamin A: 454IUVitamine C: 1mgCalcium: 102mgIron: 1mg

* Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees meer in mijn disclaimer

Pesto genovese zelfgemaakt
Zelfgemaakte groene pesto