Klassiek Italiaans pasta recept
Pasta all’arrabbiata is een echte Italiaanse klassieker. Een pastarecept met pittige tomatensaus. Puurder dan dit wordt het denk ik niet. Dit is zo’n typisch Italiaanse less is more klassieker. Ik hou ervan! Zo puur, dat je alle ingrediĆ«nten goed proef. Geen extra poespas, maar gewoon pasta, tomaat en chilipeper.
Vegetarische pasta
Wat mij betreft is dit een van de lekkerste vegetarische pasta recepten. Dat komt denk ook doordat dit gerecht in Italie ook altijd vegetarisch wordt bereid. Je mist dus ook echt geen vlees. Penne all’Arrabbiata smaakt precies zoals het is bedoeld. Ben je benieuwd naar meer lekkere vegetarische pasta’s? Ik heb mijn 10 favoriete pasta’s voor je op een rij gezet. Je vindt ze hier.
Kidsproof
Er zitten geen zichtbare groente in dit gerecht en dat maakt het meteen lekker kidsproof. De enige hick up kan voortkomen uit de chilipeper. Als je de zaadjes en zaadlijsten verwijderd, valt het best mee hoe spicy de saus wordt. Mocht je toch bang zijn dat het te pittig wordt, doe dan eerst de helft van de peper in de saus en proef even goed. Voeg net zoveel peper toe wat je kids aan kunnen. Wordt het em niet? Probeer dan mijn vega pasta met rode saus en vega balletjes. Dat is altijd een succes bij onze kids!
Salade erbij
Dit soort pasta’s vind ik heerlijk om met een salade te eten. Dit hoeft geen ingewikkelde salade te zijn, gewoon een salade met wat tomaat, feta en appel is ontzettend lekker hierbij. Kijk hier voor meer salade inspiratie.
Penne all’Arrabbiata
Ingrediƫnten
- 320 gram penne of een andere pastasoort
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 chilipepers
- 250 gram cherrytomaat
- 800 gram tomatenblokjes
- zout
- peper
- 1 handje verse basilicum
- Parmezaanse kaas of pecorino
Instructies
- Snij de knoflook in plakjes. Snij de chilipepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij vervolgens in dunne plakjes en hak eventueel nog verder fijn.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak de knoflook en chillipeper op laag tot middenhoog vuur. Snij de cherrytomaat doormidden. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes en cherrytomaat toe en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Hak de basilicumblaadjes fijn en rasp de kaas.
- Serveer de penne met de arrabbiata saus. Garneer met basilicum en kaas.
Kidsproof tips
- Puurder dan dit kan het bijna niet: pasta en tomatensaus. Dit recept is daarom vaak geliefd bij kinderen.Ā
- De enigeĀ hick up kan de chilipeper zijn. Je kunt eventueel eerst de helft van de hoeveelheid peper toevoegen en proeven of het niet te pittig is voor de kids.
- Ik serveer er vaak wat rauwkost bij voor de kids zodat ze wat extra groente binnen krijgen.Ā
Review