Aziatische vegetarische kip met rijst en komkommer-radijssalade
Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor je met een Oosters tintje; Aziatische kip met rijst. Ik hou van de zoute smaak van de marinades die in veel Aziatische landen wordt gebruikt. Daarom combineer ik dit gerecht graag met een frisse komkommer-radijssalade. Zo komen alle smaken goed tot uiting.
Vegetarische kip
Wil je graag vegetarisch eten, maar ben je gek op de structuur van vlees? Dan heb ik nu een heerlijk alternatief voor je! Ik gebruikte Peas Maker stukjes voor vegetarische stukjes. Natuurlijk kun je ook andere vleesvervangers gebruiken. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan tofu. Zorg er wel voor dat je onbewerkte stukjes gebruikt, anders kan de marinade er niet intrekken. Want de bedoeling is juist dat de stukjes vol van smaak zijn!
De Peas Maker stukjes mocht ik onlangs testen. Ik kreeg een paar zakken thuis gestuurd. De stukjes zijn volledig plantaardig, gemaakt van gele erwten en tuinbonen. Ook zijn ze ontzettend eiwitrijk (53 gram eiwit per 100 gram). Het ideale is dat je ze kunt bewaren in de voorraadkast. Tegelijkertijd zijn ze super veelzijdig in gebruik. Eerder maakte ik er bijvoorbeeld een vegan burger mee. Dit is trouwens geen sponsoring, ik ben gewoon fan van dit mooie, nieuwe vleesvervangende product!
Ingrediënten
- 125 gram vegetarische stukjes
- 3 limoenen
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel honing
- teentje knoflook
- mespunt chilivlokken
- zout
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 komkommer
- 1 bos radijsjes
- 3 stengels bosui
- 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
Meer Aziatische gerechten
Aziatische vegetarische kip met rijst en komkommer-radijssalade
Ingrediënten
- 125 gram vegetarische stukjes ik gebruikte hiervoor peas maker stukjes
- 3 limoen
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel honing
- 1 teentje knoflook
- 1 mespunt chilivlokken
- zout
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 komkommer
- 1 bos radijs
- 3 stengels bosui
- 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
Optioneel om te garneren
- 1 handje zwart sesamzaad
- 1 handje verse koriander
Instructies
- Zet een laag bakje klaar voor de marinade. Rasp 2 limoenen in het bakje en voeg ook het sap van de limoenen toe. Doe de sojasaus, honing, zout, chilivlokken, fijn gesneden knoflook en sesamolie erbij en roer goed door. Breng de marinade op smaak met zout en peper. Leg de vegetarische stukjes in de marinade. Laat de marinade goed intrekken. Hoe langer hoe beter, maar zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten marineert.
- In de tussentijd kook je de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak ook alvast de salade. Was de komkommer en radijs. Snij de komkommer in dunne plakjes. Snij de uiteindes van de radijs eraf en snij de radijs in dunne plakjes. Maak een dressing van de rasp en het sap van de laatste limoen, met 2 eetlepels arachideolie, zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade.
- Snij de bosui in dunne ringen. Bak de vegetarische stukjes, inclusief de marinade in ongeveer 10 minuten gaar in een flinke scheut arachideolie. Schep af en toe om zodat alle kanten licht krokant worden. Voeg de bosui na ongeveer 5 minuten toe en bak deze de laatste 5 minuten mee.
- Serveer de vegetarische stukjes met de rijst en de frisse salade. Garneer eventueel met zwart sesamzaad en wat verse koriander.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen hebben ervan gesmuld. De radijs lieten ze links liggen. Voor hen had ik een bakje met alleen komkommer gemaakt als bijgerecht.Â
Review