Aziatische vegetarische kip met rijst en komkommer-radijssalade

Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor je met een Oosters tintje; Aziatische kip met rijst. Ik hou van de zoute smaak van de marinades die in veel Aziatische landen wordt gebruikt. Daarom combineer ik dit gerecht graag met een frisse komkommer-radijssalade. Zo komen alle smaken goed tot uiting.

Vegetarische rijst Aziatisch
Aziatische vegetarische kip met rijst en komkommer-radijssalade

Vegetarische kip

Wil je graag vegetarisch eten, maar ben je gek op de structuur van vlees? Dan heb ik nu een heerlijk alternatief voor je! Ik gebruikte Peas Maker stukjes voor vegetarische stukjes. Natuurlijk kun je ook andere vleesvervangers gebruiken. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan tofu. Zorg er wel voor dat je onbewerkte stukjes gebruikt, anders kan de marinade er niet intrekken. Want de bedoeling is juist dat de stukjes vol van smaak zijn!

De Peas Maker stukjes mocht ik onlangs testen. Ik kreeg een paar zakken thuis gestuurd. De stukjes zijn volledig plantaardig, gemaakt van gele erwten en tuinbonen. Ook zijn ze ontzettend eiwitrijk (53 gram eiwit per 100 gram). Het ideale is dat je ze kunt bewaren in de voorraadkast. Tegelijkertijd zijn ze super veelzijdig in gebruik. Eerder maakte ik er bijvoorbeeld een vegan burger mee. Dit is trouwens geen sponsoring, ik ben gewoon fan van dit mooie, nieuwe vleesvervangende product!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Ingrediënten

  • 125 gram vegetarische stukjes
  • 3 limoenen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • teentje knoflook
  • mespunt chilivlokken
  • zout
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 komkommer
  • 1 bos radijsjes
  • 3 stengels bosui
  • 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie

Meer Aziatische gerechten

Aziatische wraps met vegetarische stukjes
Zin in wraps, maar wil je eens iets anders? Maak dan deze Aziatische wraps. De wraps zijn heerlijk gevuld met vegetarische stukjes, sperziebonen en gegrilde paprika. De dressing en het sausje maken het helemaal af. Een verrassende vegetarische maaltijd!
Bekijk recept
Aziatische noedels met groenten
Deze noedels met groenten zijn een van mijn favoriete recepten als ik snel iets op tafel wil krijgen en geen strijd wil met de kids Iedereen bij ons thuis vindt deze roerbakmie namelijk heerlijk! De saus maak je zelf van sojasaus en sesamolie. Het staat binnen 20 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? 
Bekijk recept
Recept voor vegan noedels
Noedels met Aziatisch gekruide oesterzammen en tofu
Deze noedels met oesterzammen zijn een heerlijke Aziatische smaaksensatie. De oesterzwammen en tofu gaan in de oven, met wat sojasaus en gembersiroop en krijgen een heerlijke smaak. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
Bekijk recept

Aziatische vegetarische kip met rijst en komkommer-radijssalade

Dit is een fantastisch fris en licht recept; Aziatische kip met rijst. Gemarineerde vegetarische stukjes, rijst en een heerlijk frisse radijs-komkommersalade. Een fijne lente en zomermaaltijd!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch, Fusion
TrefwoordBosui, Limoen, Radijs, Vegetarisch, Vegetarische kip, Vegetarische stukjes
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 125 gram vegetarische stukjes ik gebruikte hiervoor peas maker stukjes
  • 3 limoen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt chilivlokken
  • zout
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 komkommer
  • 1 bos radijs
  • 3 stengels bosui
  • 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie

Optioneel om te garneren

  • 1 handje zwart sesamzaad
  • 1 handje verse koriander

Instructies

  • Zet een laag bakje klaar voor de marinade. Rasp 2 limoenen in het bakje en voeg ook het sap van de limoenen toe. Doe de sojasaus, honing, zout, chilivlokken, fijn gesneden knoflook en sesamolie erbij en roer goed door. Breng de marinade op smaak met zout en peper.
    Leg de vegetarische stukjes in de marinade. Laat de marinade goed intrekken. Hoe langer hoe beter, maar zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten marineert.
  • In de tussentijd kook je de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak ook alvast de salade. Was de komkommer en radijs. Snij de komkommer in dunne plakjes.
    Snij de uiteindes van de radijs eraf en snij de radijs in dunne plakjes.
    Maak een dressing van de rasp en het sap van de laatste limoen, met 2 eetlepels arachideolie, zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade.
  • Snij de bosui in dunne ringen.
    Bak de vegetarische stukjes, inclusief de marinade in ongeveer 10 minuten gaar in een flinke scheut arachideolie. Schep af en toe om zodat alle kanten licht krokant worden. Voeg de bosui na ongeveer 5 minuten toe en bak deze de laatste 5 minuten mee.
  • Serveer de vegetarische stukjes met de rijst en de frisse salade. Garneer eventueel met zwart sesamzaad en wat verse koriander.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen hebben ervan gesmuld. De radijs lieten ze links liggen. Voor hen had ik een bakje met alleen komkommer gemaakt als bijgerecht.Â