Er is niks mis met falafel van de supermarkt, maar zelf maken vind ik toch echt het allerlekkerst. Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk en ook nog eens snel gemaakt. Je kunt de falafelballetjes bakken in een pan, of grillen in de oven.
[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 15-20 balletjes”]
- 1 blik kikkererwten (400 gram incl vocht)
- 2 teentjes knolfook
- 1 ui
- 1 eetlepel gemalen komijnzaad of raz el hanout
- Zout
- Peper
- Handje verse koriander blaadjes
- Sap van een kwart citroen
- Zonnebloemolie
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
-
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Giet de kikkererwten af. Doe al je ingrediënten in de keukenmachine en maal ze totdat een mooi geheel is. Als het mengsel te droog is, voeg dan wat olie toe. Is het te nat, voeg dan wat bloem toe.
- Draai met je hand mooie balletjes van het deegmengsel. Druk de balletjes een beetje plat.
- Leg de balletjes op een velletje bakpapier en bak de balletjes ongeveer 10 minuten totdat de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Draai de balletjes vervolgens om en bak ze nog eens 10 minuten.
- Serveer je falafel op een pitabroodje met sla, tomaat, tzatziki en ui. Het wordt helemaal een feest als je er een monkey platter van maakt.
[/directions]
Review