Dit is weer een heerlijk recept voor een hartige taart. Ik poste al eerder deze hartige taart met tomaten en feta en een heerlijke hartige taart met snijbiet à la Ottolenghi. De basisingrediënten voor de quiche van vandaag zijn heel simpel: courgette, ricotta en cashewnoten. Voor het deeg gebruik ik filodeeg. Vind je dit te veel werk? Dan kun je deze taart ook prima maken met hartige taartdeeg. Naast de ricotta voeg ik een wat oude kaas kaas toe, om een lekkere volle smaak te creëren. In plaats van oude kaas, kun je ook gorgonzola of parmezaanse kaas gebruiken. Lekker als lunch, voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht!
[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 1 taart (2 personen)”]
- 2 courgettes
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje ricotta
- 100 gram kaas naar jouw keuze (bijvoorbeeld geraspte oude kaas / gorgonzola / feta / parmezaanse kaas)
- 2 eieren
- handje ongezouten cashewnoten
- 1 pakje filodeeg
- Olijfolie
- Cayennepeper
- Zout
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de knoflook fijn en snij de courgettes in dunne plakjes. Ik gebruik hiervoor de foodprocessor.
- Doe de eieren in een kom. Roer de knoflook, ricotta en gerapste kaas (/gorgonzola / feta / parmezaan) door de eieren en breng op smaak met flink wat zout en peper.
- Zorg dat de filodeegvellen zijn ontdooit. Pak een stuk bakpapier, verfrommel deze en houd em kort onder de kraan. Leg het bakpapier op het aanrecht en smeer deze met een kwastje in met olijfolie. Pak vervolgens een vel filodeeg. Leg er nog een of meerdere vellen naast, zodat je hele bakpapier is bekleed. Smeer de vellen in met olijfolie en bestrooi met zout en cayennepeper. Leg er nu een tweede laag filodeeg op. Zorg dat elk stukje deeg wordt besmeerd met olijfolie en breng weer op smaak met zout en cayennepeper. Ga door tot je vellen op zijn.
- Nu leg je de filodeeg in een ronde ovenschaal, of een ovenbestendige pan met een doorsnede van ongeveer 20 cm. Zorg dat het midden van het deeg in het midden van je schaal ligt. Leg hier vervolgens de courgettes in en verdeel het eimengsel en de cashewnoten erover. Vouw de randjes van het deeg naar binnen. Bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven totdat de korst mooi goudbruin is.
Serveer met een salade.
[/directions]
Review