Ik deel niet vaak een bakreceptje op mijn blog, want ik ben niet echt een bakprinses. Dat laat ik liever aan de pro’s over. Maar deze dinosaurus speculaasjes vind ik wel de moeite waard om te delen. Ik was in de herfstvakantie met Joppe bij Burgers’ Zoo. Daar was een super gave dinosaurus tentoonstelling. Een paar dagen later zag ik leuke dino uitsteekvormpjes bij Dille en Kamille, die kon ik natuurlijk niet laten liggen… Joppe en ik maakten er samen lekkere speculaasjes van. Ideaal voor de Sinterklaas periode die vandaag begonnen is!Ā
Dinosaurus speculaasjes
Deze speculaasjes zijn super leuk om te maken met je kind. Kies je favoriete uitsteekvormpjes en je hebt een mooi programma voor de zondagochtend, inclusief lekker smikkelen naderhand!
Portiesflinke koekjes
Ingrediƫnten
- 200 gram bloem
- 1 snufje zout
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram roomboter
Instructies
- Doe de bloem, zout, bakpoeder, basterdsuiker en speculaaskruiden in een kom en meng deze in de keukenmachine met een deeghaak.
- Snij de boter in kleine blokjes ter grootte van erwtjes en voeg toe aan de kom. Kneed het deeg totdat het mooi soepel is. Heb je geen keukenmachine, dan kun je dit ook heel makkelijk met je handen doen. Als het deeg wat stroef is, kun je een theelepel koud water toevoegen aan het deeg.
- Kneed net zo lang totdat het deeg eenvoudig aan elkaar blijft zitten. Maak een bal van het deeg en laat even 10 minuten rusten in de koelkast. Verwarm in de tussentijd je oven op 180 graden voor. Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
- Bestrooi het aanrecht of een plank met bloem. Rol het deeg met een deegroller tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter. Steek nu vormpjes uit het deeg, druk ze uit en leg ze voorzichtig op het bakpapier. Wij haalden ongeveer 15-20 dinosauruskoekjes uit het deeg. Bak de speculaasjes 15 minuten op 180 graden.
Eet smakelijk!
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review