Bouillon vind ik een perfect tussengerecht. Het neutraliseert de smaak en is heel licht verteerbaar. Deze paddenstoelen bouillon is super simpel om te maken, staat binnen 10 minuten op tafel en is super smaakvol. Je kunt de bouillon ook als voorgerecht serveren met wat zelfgemaakte croutons.
Meal preppen
Deze bouillon kun je van tevoren maken. Tijdens het diner hoef je de bouillon alleen nog even op te warmen en te serveren met wat peterselie. Ideaal!
Paddenstoelen bouillon
Paddenstoelen bouillon vind ik een ideaal tussengerecht. Deze soep is super simpel en staat binnen 10 minuten op tafel. Het is licht op de maag, dat vind ik zelf belangrijk bij een tussengerecht. Zo heb je een leuk extra gerechtje, zonder dat het te veel vult.
Portiespersonen
Ingrediënten
- 25 gram roomboter
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 200 gram paddenstoel
- 150 gram kastanje champignon
- 2 blokjes paddenstoelen bouillon
- zout
- peper
- 0,5 theelepel rozemarijn
Om te garneren
- 1 handje verse peterselie
Instructies
- Snij het sjalotje fijn en bak deze ongeveer 1 minuut in de roomboter in een soeppan.
- Snij de paddenstoelen in stukjes. Bepaal zelf hoe fijn je ze wilt snijden. Ik vind het zelf mooi als je nog kunt herkennen welke paddenstoel het is, dus ik snij ze vrij grof. Snij ook de knoflook fijn en bak de paddenstoelen en de knoflook een paar minuten mee met de ui. Breng op smaak met zout en peper en wat rozemarijn.
- Voeg nu één liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
- Doe de bouillon in leuke glaasjes of kleine soepkommen. Garneer met wat peterselie.
Kidsproof tips
- Joppe vond deze bouillon heerlijk, maar niet ieder kind is fan van paddenstoelen. Bouillon vinden ze vaak wel heel lekker. Voor de kids kun je de bouillon opscheppen zonder de paddenstoelen.
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review