Vegetarische variant van kip pilav
Kip pilav is zo’n recept waarvan ik het jammer vind dat ik het niet meer eet sinds ik vegetariër ben. Ik vind pilav (of is het pilaf?) namelijk echt ontzettend comfortfood. Ik maakte daarom een vegetarische variant op kip pilav, namelijk met kikkererwten en perzik. Deze vegetarische pilav is gezonder dan de traditionele kip pilav: er zitten meer groente in en de kikkererwten zorgen voor een gezonde dosis eiwitten.
Dit recept heeft trouwens aardig wat weg van deze Indiase curry met veel groente. In dit recept zitten o.a. ook tomaten, paprika’s, kikkererwten en perziken verwerkt.
Snelle en makkelijke maaltijd
Een heerlijke, simpele maaltijd die je binnen 20 minuten klaar hebt. Deze vegetarische pilav heeft het allemaal! Ideaal voor de drukke doordeweekse avonden. Je kunt de pilav eenvoudig een dag van tevoren maken en de volgende dag opwarmen. Dat scheelt je weer tijd op een drukke werkdag!
Pilav zonder pakjes en zakjes
Deze variant op pilav maak je zonder pakjes of zakjes. Ik ben er sowieso geen voorstander. Het is een stuk gezonder om ze niet te gebruiken! Daarnaast is het vaak een fluitje van een cent om je favoriete sauzen, kruidenmixen, marinades etc. zelf te maken. Het is een kwestie van de juiste ingrediënten in huis hebben en dan kom je er wel! Zo ook bij dit recept voor vegetarische pilav. De saus is zonder gekke fratsen, bestaat uit weinig ingrediënten en is super smaakvol! Hiervoor heb je nodig:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika’s
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel kaneel
- 0,5 blokje groenten bouillon + 50 ml water
- 250 gram cherrytomaten
- 50 gram tomatenpuree
- 410 gram perzik uit blik
Kidsproof gerecht
Deze vegetarische pilav is een echte kindervriend door de combinatie van tomaten en de zoete perziken. Bovendien kun je dit recept hier en daar volledig aanpassen naar wens. Houd jouw kind bijvoorbeeld niet van stukjes? Pureer de saus dan voordat je de kikkererwten en perziken erbij doet. Daarnaast kun je volop variëren met de groente in deze pilav.
Vegetarische pilav met kikkererwten en perzik
Ingrediënten
- 300 gram rijst ik koos voor meergranen rijst, maar het kan ook met basmatirijst of zilvervliesrijst
- olijfolie
- 1 handje cashewnoten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika ik nam een rode en een groene
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel kaneel
- 0,5 blokje groenten bouillon + 50 ml water
- 250 gram cherrytomaten
- 50 gram tomatenpuree
- 410 gram perzik uit blik
- 200 gram kikkererwt dit is het kleine blikje
- zout
- peper
Optioneel
- 0,5 theelepel sambal
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak hier de cashewnoten ongeveer 2 minuten in tot ze goudbruin kleuren. Haal de noten uit de pan en zet apart in een bakje.
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Bak deze in een nieuwe scheut olie in de hapjespan. Snij de paprika in stukjes en voeg toe aan de ui. Bak de groente ongeveer 5 minuten.
- Voeg nu de cherrytomaten, de paprikapoeder, kaneel, groentebouillon, 50 ml water en tomatenpuree toe. Voeg ook het vocht van de perziken uit blik toe. Roer even door, doe de deksel op de hapjespan en laat 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen.
- Snij intussen de halve perziken in partjes en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg deze toe aan de pilav. Proef en breng op smaak met zout en peper. Heb je de pilav liever wat pittiger? Voeg dan wat sambal toe. Serveer de pilav samen met de rijst en garneer met de gebakken cashewnoten. Eet smakelijk!
Kidsproof tips
- Door de combinatie van tomaten en het zoete van de perziken is deze vegetarische pilav is een echte kindervriend.
- Houdt jouw kind niet van stukjes? Pureer de pilavsaus dan voordat je de kikkererwten en de perzik toevoegt.
- De kikkererwten kun je eventueel apart serveren.
- Houdt jouw kind niet van paprika? Deze pilav is ook heerlijk met champignon en courgette!
Review