Vegetarische noedel gerechten

Ik ben dol op een Aziatische noedelsalade en andere noedel gerechten! Noedels hebben een korte bereidingstijd, je kunt er oneindig veel lekkere en gevarieerde maaltijden mee maken en ze zijn mega kidsproof! Bij ons thuis is iedereen er fan van. Als ik er zeker van wil zijn dat mijn kinderen hun bordje leeg eten, is een maaltijd met noedels altijd een succes! Dit recept voor aziatische noedels met groenten is bijvoorbeeld een ultieme favoriet in huize Foxilicious.

Verder tover ik nog véél meer lekkere vegetarische noedel gerechten op tafel. dVan lo mein en snelle udon noedels tot de lekkerste noedelsoepen! Deze koreaanse noedelsoep met tofu en kimchi, deze Thaise noedelsoep en deze noedelsoep met bloemkool en peultjes zijn daar perfecte voorbeelden van. Ik kan ze je allemaal van harte aanraden!

Snelle vegetarische salade

Dit vegetarische saladerecept is ideaal als je op zoek bent naar een makkelijke, snelle en smaakvolle maaltijd! Deze Aziatische noedelsalade heb je namelijk zo op tafel getoverd. Een kwartiertje van je tijd kun je wel missen toch? 😉
Ik vind ‘m heerlijk als lunch, of als avondeten. Wanneer je er kleinere porties van maakt, is deze noedelsalde ook een ideaal gerecht om te serveren als voorgerecht of bijgerecht. Multifunctioneel dus!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegetarische noedels
Noedelsalade met pindadressing

Lekkere en voedzame maaltijd

Deze Aziatische noedelsalade is rijkelijk gevuld met groente, zoals komkommer, wortel en kool. Daarnaast zitten er edamameboontjes en cashewnoten in de salade. Edamame zijn ongerijpe sojaboontjes. Ze zorgen voor een lekkere bite en voegen ook nog eens extra eiwitten toe aan deze maaltijd. De cashewnoten zorgen voor goede en gezonde vetten en een super lekkere crunch! Ik heb ze kort opgebakken, waardoor de smaak en crunch nóg intenser worden.

Kortom, alle ingrediënten samen creëren een super smaakvolle, vullende én voedzame maaltijd!

Dressings en sauzen met pindakaas

Als dressing voor de Aziatische noedelsalade heb ik gekozen voor een pindadressing. Zoals de naam al doet vermoeden zit hier pindakaas in verwerkt. Super lekker is dat! Pindakaas is een heerlijke basis voor een dressing of een pindasausje. Eerder maakte ik bijvoorbeeld dit recept voor pindanoedels, waarbij ik pindakaas gebruikte om een creamy pindasaus te maken. In dit recept voor gado gado met ei en gerookte tofu maakt ik er ook een heerlijk pindasausje van. Last but not least is pindakaas natuurlijk top om zelfgemaakte satésaus van te maken, voor de állerlekkerste vegetarische saté!

Noedelsalade met pindadressing

Deze vegetarische noedelsalade is een heerlijk frisse salade. Lekker als lunch, of als avondeten op een warme zomeravond. De salade is rijkelijk gevuld met groente, zoals komkommer, wortel en kool. De zelfgemaakte pindadressing maakt het helemaal af!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenAziatisch, Thais
TrefwoordNoedels, Noedelsalade, Vegan, Vegetarisch
Porties2 personen

Ingrediënten

  • 75 gram noedels ongekookt
  • 50 gram cashewnoten
  • 0,5 kool ik gebruikte witte kool; Chinese kool of rode kool kan ook
  • 200 gram wortel
  • 0,5 komkommer
  • 130 gram edamame boon uit blik; uitlekgewicht. Blik van 155 gram
  • 4 stengels bosui

Dressing

  • 1 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram pindakaas
  • 1,5 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels sojasaus of tamari
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing (niet vegan)
  • 2 eetlepels water
  • 1 mespunt chilivlokken optioneel

Optioneel, om te garneren

  • sesamzaad
  • koriander
  • chilipeper

Instructies

  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal.
  • Bak de cashewnoten in een scheutje olie in een pan tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Snij de kool in dunne reepjes. dit kan bijvoorbeeld met de food processor. Snij de wortel in plakjes, of julienne. Snij de komkommer in blokjes en de bosui in ringen. Giet de edamame bonen af.
  • Voeg alle groente toe aan de noedels en roer goed door.
  • Maak nu de dressing. Schil de gember en knoflook en snij fijn. Doe in een blender of kruidenmaler van de keukenmachine. Voeg de pindakaas, limoensap, sojasaus, ahornsiroop, water en chilivlokken toe en pureer tot een mooie gladde dressing.
    Roer de dressing door de noedelsalade. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Optioneel, om te garneren

  • Garneer eventueel met wat verse koriander, ringetjes chilipeper en sesamzaad

Kidsproof tips

  • De dressing met pindasaus kan wel eens een succes zijn bij kinderen. 
  • Qua groente vulling kun je kiezen voor groente die jouw kind lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan paprika, mais, sperziebonen, cherrytomaat, wortel. Alles kan!Â