Wijn? Ja je leest het goed. Niet zo kidsproof, maar wel lekker bij een goed gerecht! In deze blog vertel ik je meer over Foxilicious en wijn. Onderaan vind je een speciale Foxilicious kortingscode voor jouw eerste Baltazar wijnbox.

Ik heb altijd al van een lekker wijntje gehouden. Goed gezelschap, een goede wijn en lekker eten, daar maak je mij wel blij mee. Met vrienden organiseerden Eric en ik regelmatig onze eigen wijnproeverijen ‘vino del Pino’. Tijdens mijn zwangerschappen miste ik verrassend genoeg de wijn helemaal niet. Maar toen Jolijn eenmaal geboren was, had ik binnen een week een abonnement genomen op een wijnbox. Het leek mij ideaal dat wijnkenners goede wijnen voor me uitzoeken die ik niet zelf in de supermarkt kan kopen.

Na een analyse van het Nederlandse aanbod van wijnbox leveranciers, kwam ik uit bij Baltazar: een jong bedrijf met een maandelijks abonnement waarbij je iedere keer wordt verrast met 3 lekkere wijnen van kleinschalige, onafhankelijke wijnboeren. Bij de wijnbox zit een folder met uitleg over de wijnen, de wijnboeren, tips voor wijnspijs combinaties en een recept bij een van de wijnen. Bij de bezorging van mijn eerste wijnbox was ik direct fan! Ik drink wijnen die ik zelf nooit zou hebben uitgezocht en het voelt goed om deze kleinschalige wijnboeren te supporten.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Ik vind het leuk om te experimenteren met wijnspijs combinaties, dus de receptenrubriek in de folder sprak me ook meteen aan. Maar je raad het al… veel vlees- en visrecepten! Wijnen gaan traditioneel goed samen met vlees en vis en vegetarische gerechten zijn blijkbaar wat spannender om te combineren bij wijn. Zonde vond ik, dus ik stuurde Bas en Joost van Baltazar een berichtje met de vraag of zij het leuk vinden om meer vegetarische gerechten op te nemen in hun folder en ik bood hen mijn hulp aan. Bas reageerde meteen enthousiast en eind december reisde ik af naar de pop-up store van Baltazar in Leiden. Daar sprak ik met Joost onder het genot van een wijntje over het ontwikkelen van vegetarische recepten voor Baltazar. Wat leuk! We waren beide dusdanig enthousiast dat we besloten om een recept op te nemen in de januari box. Dit betekende dus druk op de ketel, want er was minder dan een week de tijd om het recept te testen in combinatie met de wijn en het recept aan te leveren. (Ik moest in de tussentijd ook nog even zorgen voor een logo, zie mijn andere bericht en er waren nog wat kerstdiners tussendoor). Joost beschreef de smaken van de wijn en de ingrediënten die er goed bij pasten en ik ging naar huis met een fles wijn om te testen bij een Foxilicious recept. In mijn enthousiasme belde ik mijn vriendin Kim, mijn inspiratiebron om met Foxilicious te beginnen, en nodigde haar uit voor een etentje de volgende dag om de smaakcombinatie van mijn bietenburgers met de Abrensis wijn te testen.

En daar zaten we dan, Kim, haar man Loek, Eric en ik (en twee baby’s en een peuter). We pakten het serieus aan. Ik had namelijk 2 versies van een sausje gemaakt en ook nog een bosvruchten coulis. We hadden 4 varianten van de burger om te proeven en ik had een heus scoreformulier gemaakt om de combinatie wijn/burger zo goed mogelijk te beoordelen. Het recept van de winnende variant wordt dit weekend bij alle Baltazar klanten bezorgd, wat een eer! En ik kijk ontzettend uit om verder mee te werken aan vegetarische wijn spijs combinaties!