In het kader van experimenteren met boerenkool, heb ik boerenkoolpesto gemaakt! Ik was erg benieuwd hoe het zou smaken en ik moet zeggen: ik vond het lekker! Het is even wat anders dan de traditionele pesto met basilicum.
Ik maakte er pasta met boerenkoolpesto mee en smeerde de pesto ook op brood met een plakje kaas erop. Het is eigenlijk een hele leuke groentespread! Lekker en gezond. En ik vond het leuk om eens wat anders met boerenkool te maken, dan de welbekende Hollandse boerenkoolstamppot (niks mis mee trouwens).
Dit recept staat ook in het weekmenu van Your Meal Planners. Meal planner Rosa gaf nog een goede nowaste tip. Heb je nog pesto over? Maak dan een heerlijke tosti met boerenkoolpesto, geitenkaas en avocado.
Wil je meer boerenkoolinspiratie? Check dan eens deze boerenkoolsalade, of mijn Mexicaanse boerenkoolsalade.
Boerenkoolpesto
Ingrediƫnten
- 100 gram boerenkool
- 1 teentje knoflook
- 60 gram pijnboompitten
- 60 gram Parmezaanse kaas
- 200 ml olijfolie
- citroensap
- zout
- peper
Instructies
- Doe de boerenkool met een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de boerenkool. Snij de knoflook en voeg deze toe aan de boerenkool. Bak de boerenkool ongeveer 5 minuten. Dit zorgt ervoor dat de bittere smaak verdwijnt. Doe de boerenkool alvast in de blender
- Verwarm nu de pijnboompitten in de pan die je net hebt gebruikt voor de boerenkool. De pijnboompitten mogen een lichtbruin kleurtje krijgen. Dit gebeurt meestal al binnen een paar minuten.
- Voeg de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, olijfolie en sap van een halve citroen toe aan de boerenkool in de blender. Pureer het geheel tot een mooie gladde massa. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
Review