Wat is een capsule wardrobe?

Een capsule wardrobe is een zorgvuldig samengestelde kledingkast van 30-40 items die je allemaal draagt. In deze blog geef ik je 8 redenen voor een capsule wardrobe.

In oktober 2022 stelde ik mijn eerste capsule wardrobe samen. Inmiddels heb ik een capsule samengsteld voor meerdere seizoenen en heb ik veel geleerd over mijn ideale capsule. Ik geef toe, bij mijn eerste capsule wardrobe was ik bang dat ik niet genoeg kleding zou hebben om me goed te kleden. Inmiddels ben ik overtuigd van het tegenovergestelde. Ik heb meer dan genoeg. En met mijn capsule heb ik juist het gevoel dat ik veel meer heb.

8 redenen om een capsule wardrobe samen te stellen

Ik adviseer iedereen om een capsule wardrobe samen te stellen. Hieronder geef ik je 8 redenen.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

1. Een capsule wardrobe is duurzaam

Een capsule wardrobe betekent dat je minder kledingstuks hebt en alleen nieuwe kleding koopt als je het echt nodig hebt. Je draagt je kleding langer en vaker en dat is de meest duurzame manier om met kleding om te gaan.

2. Een capsule wardrobe geeft overzicht

Met een beperkt aantal kledingstuks heb je veel meer overzicht. Je weet precies wat je in je kast hebt en wat je aan kunt trekken.

3. Een capsule wardrobe geeft rust

Een capsule zorgt ervoor dat je minder koopdrang ervaart en meer rust hebt bij je kledingkast.

4. Een capsule wardrobe zorgt voor meer eigenheid en een persoonlijke stijl

Jouw ideale capsule wardrobe bestaat uit jouw favoriete items. Het samenstellen van een capsule daagt je uit om na te denken over jouw persoonlijke stijl.

5. Een capsule zorgt voor ervoor dat je nooit meer keuzestress hebt

Minder kleding betekent minder kiezen. Als je jouw capsule een tijdje hebt, weet je precies welke combinaties je prettig vindt. Dit zorgt ervoor dat je ‘s ochtends niet meer hoeft na te denken over wat je aantrekt.

6. Een capsule levert tijd op

Met een capsule hoef je minder vaak iets nieuws te kopen en heb je minder tijd nodig om je outfits uit te kiezen. Dit levert je veel tijd op!

7. Een capsule zorgt voor minder miskopen

Een capsule geeft je een mooie richtlijn van wat je nodig hebt in je kledingkast. Als je iets nieuws koopt, dan weet je precies wat je nodig hebt. Een broek met hoge taillen, of een wollen vest. Je kunt gerichter winkelen en doet minder miskopen.

8. Een capsule scheelt geld

Met een capsule hoef je minder vaak kleding te kopen en kun je gaan voor kwaliteit in plaat van kwantiteit. Minder kleding betekent dat je in totaal minder geld hoeft uit te geven aan kleding.

Hulp bij het samenstellen van je capsule?

Wil jij aan de slag met een capsule wardrobe? Ik help je graag met het capsule wardrobe coaching traject. In ongeveer een maand gaan we aan de slag met jouw perosonlijke stijl, leefstijl en stellen we jouw eerste capsule samen.