Deze frisse noedels met peultjes zijn het bewijs dat het niet moeilijk is om makkelijk te koken! Dit roerbakgerecht staat namelijk binnen 20 minuten op tafel en je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig! Klinkt ideaal toch?
Zomer
In de zomer heb ik meestal minder zin om uitgebreid te koken. Sowieso hou ik ervan als het eten binnen een half uur klaar is, maar dat terzijde. In de zomer is het gewoon te heet om achter de pannen te staan en heb ik minder zin in zware maaltijden. Het recept voor dit frisse wokgerecht met peultjes ontstond op een warme zomerdag (34 graden). Deze noedels zijn niet alleen snel klaar, je bestaat ook nog eens uit weinig ingrediënten en is heerlijk fris van smaak door de verse gember en limoensap. Perfect voor de zomer!
Tofu
Ik gebruikte een schaaltje gekruide tofublokjes in dit gerecht. Dit is een van mijn favoriete vleesvervangers. Het is geen namaakvlees, maar echt iets anders en het brengt dus ook iets anders in een gerecht. Daar hou ik van! Gekruide tofublokjes koop je gewoon bij de supermarkt. Het voordeel van gekruide blokjes ten opzichte van een gewoon blok tofu, is dat de gekruide blokjes al voor gebakken zijn en hierdoor makkelijk een knapperige structuur krijgen. Mijn kinderen zijn er gek op!
Frisse noedels met peultjes
Ingrediënten
- 250 gram woknoedels
- 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
- 3 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 180 gram tofublokjes
- 500 gram peultjes
- 2 paprika
- 1 limoen
- 3 stengels bosui
- 75 gram ongezouten pinda's
Instructies
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schenk er een scheutje olie over zodat de noedels niet gaan plakken.
- Schil de knoflook en gemberwortel en snij super fijn. Bak deze in een hapjespan in een flinke scheut arachideolie. Voeg de tofublokjes toe en bak in ongeveer 5-8 minuten licht knapperig.
- Was de paprika en de peultjes en voeg deze toe aan de tofu en bak nog eens 5 minuten mee. Voeg eventueel wat extra olie toe als het te droog wordt.
- De de noedels bij de groente. Snij de limoen doormidden en pers één helft uit boven de pan. Roer goed door en proef even. Je kunt nu nog de andere helft van de limoen uitpersen. Vind je het al fris / zuur genoeg? Hou het dan bij een halve limoen.
- Snij de bosui in dunne ringen en strooi over de noedels. Strooi nu ook de pinda's erover. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Mie wordt bij ons thuis altijd goed gegeten door de kids.
- Het ene kind vindt peultjes heerlijk en het andere kind weer niet. Het is altijd even proberen met groente wat aanslaat.
- Je kunt dit gerecht ook met andere groente maken, zoals bijvoorbeeld sperzieboon, of broccoli. Deze groente zijn iets harder en moet je even beetgaar koken voordat je ze gaat roerbakken. Verder kun je dezelfde bereiding aanhouden.
Review