Met gegrilde groenten kun je alle kanten op! Lekker als voorgerecht, bijgerecht of als lunch. Als lunch kun je een snelle salade maken van gegrilde groenten, of met wat zuivelspread op brood. Heerlijk! Als bijgerecht is het super lekker bij de pasta, of juist bij couscous. Ik maakte het als bijgerecht bij een Indiase curry, yum!

Groenten zijn heel makkelijk om te grillen: snijden, grillpan aan, wat olie en gaan! Aubergines hebben echter één extra handeling nodig om lekker te worden: pekelen. Zonder deze handeling blijven aubergines erg taai en dat willen we niet. Het is niet veel werk, maar je moet het wel even weten…

[ingredients title=”Dit heb je nodig”]

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

 • 1 aubergine
 • 1 portie kruidenolie, gemaakt van
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel z’atar kruiden (of anders oregano, rozemarijn, thijm
  • 1 teentje knoflook
 • Zout
 • Peper

[/ingredients]

[directions title=”Dit heb je nodig”]

 1. Verwarm een grillpan of grillijzer op de hoogste stand.
 2. Snij de aubergine in plakken van 1 cm dik en leg ze op een vel bakpapier. Bestrooi de aubergines ruim met zout en laat ze minimaal 20 minuten staan. Het beste is zelfs om ze 4 uur of langer te laten staan. Ga in de tussentijd even wat anders doen :). De aubergines laten nu vocht los, waardoor ze lekker smeuïg kunnen worden.
 3. Maak in de tussentijd je kruidenolie van bovenstaande ingrediënten.
 4. Dep na 20 minuten (of langer) het losgekomen vocht met een keukenpapiertje van de aubergines.
 5. Smeer de grillpan of grillijzer in met je kruidenolie en leg de aubergines er naast elkaar op. Smeer de bovenkant van de aubergines ook in met kruidenolie. Grill de aubergines gedurende ongeveer 10 minuten totdat ze een mooie bruine grillkleur hebben en ze niet meer hard zijn. Als je ze in een pan grillt, moet je ze tussendoor nog even omdraaien. Geniet ervan!!

Heerlijk met pasta, rijst, curry, op brood, op een wrap. Kortom; je kunt er alle kanten mee op!

[/directions]