Ik had weer eens een kool in de koelkast liggen en die bleef verdacht lang liggen.. Ik had er gewoon even geen zin in. Ik snap niet zo goed waarom, want ik heb afgelopen jaar al meerdere super lekkere recepten met kool gekookt.. Neem nou deze veggieburgers met kool, dit koolsoepje en niet te vergeten deze heerlijke koolsla.
Vega steaks
Toch is het nog steeds niet mijn favoriete groente en eindigt ie weer onterecht een paar weken in mijn groentela. Zonde, want eigenlijk is het zo lekker en zo veelzijdig. Ik besloot er dit keer geroosterde kool steaks van te maken. Ik heb dit vaker in een restaurant gekeken en dat was altijd super lekker. En guess what: deze vega steaks zijn helemaal niet moeilijk om te maken! Sterker nog, het is echt super makkelijk. Het geheim is om de oven goed hoog op te stoken op 240 graden. De kool mag lekker een beetje zwart kleuren. Hierdoor komen heerlijk zoete smaken vrij in de kool en dat is wat je wil. Wil je weten hoe je deze lekkere geroosterde kool maakt? Check dan hieronder het recept!
Lekker sausje erbij!
Deze gegrilde kool is lekker om zo te eten, maar natuurlijk extra lekker met een goede saus erover. Francine van de foodblog Heerlijke Happen heeft een super lekker recept voor gegrilde kool met kerriesaus. Makkelijk om te maken en wat extra leuk is; is dat ze haar eigen kruidenmix gebruikt in haar kerriesaus. Francine komt graag in Frankrijk en heeft daar de persillade kruiden ontdekt. Omdat er door haar recepten veel vraag is naar deze speciale kruidenmix, heeft zij samen met van Beekum haar eigen persillade kruiden ontwikkeld. Stoer toch?! Op haar website vind je ook een beschrijving hoe je zelf heel eenvoudig de persillade kruiden kunt maken.
Geroosterde kool steaks
Ingrediƫnten
- 0,5-1 kool (denk aan Chinese kool, spitskool, Savoie kool, witte kool)
- 1 teentje knoflook
- 75 ml olijfolie
- zout
- peper
- kruiden zoals oregano of za’atar
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240 graden en leg een ovenrekje met bakpapier klaar.
- Maak een kruidenmengsel van olijfolie, een geperst knoflook teentje, zout, peper en jouw favoriete kruiden. Ik gebruikte za’atar, maar je kunt ook voor Italiaanse kruiden gaan, of alleen oregano, tijm of rozemarijn.
- Was de kool. Heb je een hele kool? Snij deze dan door midden. Leg de snijkant van de kool naar beneden en snij nu mooie plakken van je kool. Leg de plakken kool op het bakpapier. Besprenkel de kool met het kruidenmengsel.
- Schuif de kool in de oven en laat ongeveer 20 minuten roosteren. De kool moet een klein beetje zwart worden, dat is juist heel lekker, hierdoor komen zoete smaken vrij.
Kidsproof tips
- Geroosterde kool krijg ik aan mijn zoontje helaas niet verkocht. Zonde, want het is lekker zoet, dus potentieel best geschikt voor kids.Ā
- Ik heb mijn zoontje uiteindelijk een bakje rauwkost gegeven. Zo kreeg hij ook genoeg groente binnen en hoefde ik geen gekke fratsen uit te halen.Ā
Review