Ik ben gek op ingelegde rode ui. Je kunt er alle kanten mee op. Ik gebruik ze vaak in salades, of bij wraps of taco’s, of op een boterham met kaas of hummus.
Ingelegde, of gepekelde rode ui is super makkelijk om zelf te maken. Met rode ui en azijn ben je al een heel eind. Voor een zoetzure smaak kun je wat suiker toevoegen. Na 15 minuten is de smaak van de azijn al een beetje in de ui getrokken en kun je de uien gebruiken. Ze smaken echter nog veel lekkerder als je ze een paar uur, dag of dagen laat intrekken.
Bewaar de rode ui in een weckpot en je kunt er nog weken van genieten!
Ingelegde rode ui
Ik ben gek op ingelegde rode ui. Je kunt er alle kanten mee op. Ik gebruik ze vaak in salades, bij wraps of taco’s, of als topping op een boterham met kaas of hummous. Ingelegde rode ui is heel makkelijk en goedkoop om zelf te maken.
Portiesuien
Ingrediƫnten
- 2 rode ui
- 125 ml azijn natuurazijn, witte wijn azijn, appelazijn
- 125 ml warm water
- snufje kristalsuiker
- snufje zout
Instructies
- Doe de suiker en het zout in een weckpot.
- Pel de uien en snij de uien in dunne ringen. Doe de ringen in een weckpot en voeg het water en de azijn toe. Sluit de pot en schudt even.
- Je kunt de uien al na 15 minuten eten, maar het lekkerste is om het azijn minimaal een paar uur in te laten trekken. Bewaar de uien in de koelkast.
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review