Ingelegde rode ui

Pickled onion

Ik ben gek op ingelegde rode ui. Je kunt er alle kanten mee op. Ik gebruik ze vaak in salades, of bij wraps of taco’s, of op een boterham met kaas of hummus.

Ingelegde, of gepekelde rode ui is super makkelijk om zelf te maken. Met rode ui en azijn ben je al een heel eind. Voor een zoetzure smaak kun je wat suiker toevoegen. Na 15 minuten is de smaak van de azijn al een beetje in de ui getrokken en kun je de uien gebruiken. Ze smaken echter nog veel lekkerder als je ze een paar uur, dag of dagen laat intrekken.

Bewaar de rode ui in een weckpot en je kunt er nog weken van genieten!

Foxilicious kerstspecial 2022

Wil jij dit jaar een heerlijk duurzaam en stressvrij kerstdiner? Bestel dan nu de Foxilicious kerstspecial.

✓ 12 vega(n) recepten

✓ Duurzaam

✓ Stressvrij

✓ Verkrijgbaar als ebook en hardcopy A5 magazine

Het perfecte duuurzame sint of kerstcadeau.

Ebook kerstrecepten vegetarisch

Pickled onion

Ingelegde rode ui

Ik ben gek op ingelegde rode ui. Je kunt er alle kanten mee op. Ik gebruik ze vaak in salades, bij wraps of taco’s, of als topping op een boterham met kaas of hummous. Ingelegde rode ui is heel makkelijk en goedkoop om zelf te maken. 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Bijgerecht, Topping
Keuken: Fusion
Trefwoord: Ingelegde rode ui, Pickled onion
Porties: 2 uien

Ingrediënten

  • 2 rode ui
  • 125 ml azijn natuurazijn, witte wijn azijn, appelazijn
  • 125 ml warm water
  • snufje kristalsuiker
  • snufje zout

Instructies

  • Doe de suiker en het zout in een weckpot. 
  • Pel de uien en snij de uien in dunne ringen. Doe de ringen in een weckpot en voeg het water en de azijn toe. Sluit de pot en schudt even. 
  • Je kunt de uien al na 15 minuten eten, maar het lekkerste is om het azijn minimaal een paar uur in te laten trekken. Bewaar de uien in de koelkast. 

Voedingswaarde

Calorieën: 9kcal

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling