In de zomer eet ik bijna iedere dag wel een salade. Ik vind het heerlijk om koud te eten met warm weer. Omdat ik niet elke keer wil terugvallen op dezelfde salade, probeer ik steeds wat nieuws. En zo stond er ineens deze krieltjessalade met sperziebonen en pestodressing op tafel!
Snel klaar
Deze krieltjessalade zet je super snel op tafel. De krieltjes en de sperziebonen moet je even koken. De dressing is een kwestie van door elkaar roeren van pesto, balsamicoazijn en olijfolie en dan heb je het wel.
Smaakbommetje
Sperziebonen en krieltjes zijn op zich niet echt bijzonder, maar de pestodressing geeft echt een super rijke smaak aan dit gerecht. De pesto brengt de aardappels en de sperziebonen naar elkaar toe en dat geeft een super lekkere smaak!
Lauwwarm of koud
Je kunt deze salade lauwwarm of koud serveren. Het is allebei lekker. Deze salade kun je ook prima van tevoren klaar maken. Het enige waar je op moet letten, is dat je de dressing nog niet over de veldsla giet, want dan wordt de sla slap en dat is echt zonde. De veldsla kun je er dus ter plekke doorheen roeren als je de salade gaat eten.
Lekker bij….
Ik vind dit een heerlijk vegetarisch bijgerecht bij de bbq. Maar hij kan ook heel goed als lunchsalade of maaltijdsalade. In de porties ben ik trouwens uit gegaan van een bijgerecht, dus als je deze salade als lunch of avondmaaltijd maakt, zou ik de porties verdubbelen.
Wil je de salade nog wat extra pimpen? Strooi er dan wat Parmezaanse kaas over.
Krieltjessalade met sperziebonen en pestodressing
Ingrediƫnten
- 500 gram krieltjes in schil
- 500 gram sperzieboon
- 2 eetlepels pesto
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte balsamico azijn
- zout
- peper
- 85 gram veldsla
Instructies
- Was de krieltjes en haal de oneffenheden eraf met een aardappelschilmesje. Kook de krieltjes in ruim kokend water met wat zout in ongeveer 10-15 minuten gaar, afhankelijk van het soort en de grootte van de krieltjes. Giet af.
- Dop intussen de boontjes. Blancheer de boontjes ongeveer 5 minuten in een pan met kokend water. Giet daarna af en spoel af met ijskoud water. Laat de boontjes een paar minuten in koud water staan en giet dan af en bestrooi met wat zout.
- Maak de dressing. Meng hiervoor de pesto, olijfolie en balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de veldsla in een schaal. Verdeel hier de krieltjes en de sperziebonen over. Schenk de dressing over de salade. Eet lauwwarm of koud.
Kidsproof tips
- Salades worden door mijn oudste slecht gegeten. Maar sperziebonen en aardappels lust hij wel, dus ik hou voor hem een bakje krieltjes en sperziebonen apart zonder dressing. Zo kun je zelf lekker eten en krijgt je kind nog wat groente binnen.Ā
Review