Met Sinterklaas weer in het land ontkom je er niet aan om lekker kruidnoten te eten. Ik hou zelf heel veel van kruidnootjes. Vooral omdat ze er niet het hele jaar door zijn. Dat maakt het extra speciaal om rond Sinterklaastijd lekker te snoepen.
Veel mensen noemen kruidnoten pepernoten. Dat klopt natuurlijk niet. Pepernoten zijn die grote, lichte, zachte, naar taaitaai smakende Sint lekkernijen en kruidnoten zijn dat donkere, harde, kleine, speculaasachtige strooigoed. Ik deel vandaag het recept voor kruidnoten. Deze zijn super makkelijk om zelf te maken. Een stuk makkelijker dan koekjes of speculaasjes! Heel leuk om te doen samen met je kind!Ā
Zelf kruidnoten maken
Zelf kruidnoten maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt boter, zelfrijzend bakmeel, speculaaskruiden en melk nodig. Een bakplaat met bakpapier en 20 minuten geduld als de kruidnoten in de oven zitten. Heerlijk om zelf te maken als Sinterklaas weer in het land is!
Portiespersonen
Ingrediƫnten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 125 gram lichte basterdsuiker of kokossuiker
- 4 theelepels speculaaskruiden
- 6 eetlepels melk
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat klaar met bakpapier.
- Snij de boter in kleine stukjes. Kneed deze met het meel, de speculaaskruiden, suiker en zout. Dit kan in de keukenmachine met een deeghaak, maar kan ook makkelijk met je handen. Voeg de melk toe en maak er een mooie bol deeg van. Bij mij duurde dit ongeveer 5 minuten in de keukenmachine.
- Maak nu kleine balletjes ter grote van een kleine knikker en leg de kruidnootjes op de bakplaat. Let op: de kruidnoten zetten nog wat uit in de oven, dus maak ze iets kleiner dan je ze wil hebben en leg ze niet te dicht tegen elkaar.
- Bak de kruidnoten in ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven tot ze gaar zijn. Fijne Sinterklaas!
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review