Lasagne is een van mijn favoriete gerechten en hét favoriete gerecht van mijn zoontje. Ik ontkom er dus niet aan om vak lasagne te eten en lekker te experimenteren met vegetarische lasagne. Ik deelde al eerder het recept voor lasagne met koolrabi. Deze lasagne met gegrilde courgettes vind ik zelf erg goed gelukt!

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 4 personen”]

    • (Groene) lasagnebladen
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 2 courgettes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • Handje verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • 25 gram suiker
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Bechamelsaus

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 75 gram boter
  • 80 gram bloem
  • 450 ml melk
  • 450 ml water
  • Nootmuskaat
  • 1 blokje voor groentenbouillon

[/ingredients]

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. We beginnen met de gegrilde paprikasaus. Gril de paprika’s in de oven op grillstand, ongeveer 20 minuten. De schil kan wat zwart worden, dit is niet erg. Haal ze uit de oven en laat ze rusten in een afgesloten plastic zak voor 10 minuten. Haal vervolgens de schil van de paprika af. Snij de paprika in stukjes.
  2. Fruit de ui en de knoflook en bak vervolgens de paprika mee. Voeg de gepelde tomaten toe, samen met 400 ml water en kook het geheel 5 minuten totdat je een mooie saus hebt. Maak de saus eventueel wat dikker met maizena of allesbinder.
  3. Breng op smaak met zout, peper, suiker en verse basilicum.
  4. Maak nu de gegrilde courgettes. Snij de courgettes in plakken van ongeveer 0,5 cm. Besmeer ze met olijfolie, zout, peper en wat Italiaanse kruiden en grill ze in een grillpan of grillijzer tot ze mooi goudbruin kleuren.
  5. Maak intussen de roux door de boter te smelten in een pannetje. Roer vervolgens de bloem door de gesmolten boter. Blijf goed roeren en voeg steeds scheutjes melk en vervolgens het water toe totdat een gladde saus ontstaat. Voeg het bouillonblokje toe en laat kort koken. Let op dat de saus niet aankoekt aan de bodem van de pan. Je kunt de saus eventueel dunner maken door wat water toe te voegen. Of maak em dikker met wat maizena of allesbinder. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Maak nu de lasagne op in een ovenschaal. Begin met de rode saus, vervolgens lasagnevellen, dan een laagje witte saus en daarop een laagje courgettes en weer een laag met lasagnevellen. Herhaal dit tot je sauzen en courgettes op zijn. Eindig met de witte saus en bestrooi deze vervolgens met parmezaanse kaas. Bak de lasagne in de oven voor ongeveer 30 minuten totdat de lasagnevellen gaar zijn en de korst goudbruin is.
  1. Heerlijk met een groene salade.

[/directions]

Extra kidsproof tip:

  • De rode saus kun je extra kidsproof maken door deze te pureren. Zo heb je saus zonder stukjes.
  • Je kunt de laag met gegrilde courgettes eventueel achterwege laten.