Lunch: toast met roerei en paddenstoelen

          De perfecte roerei

Het is niet altijd makkelijk om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente te komen. Met avondeten red je het soms net niet. Moet af en toe kunnen vind ik, maar soms vind ik het wel lekker om met lunch te compenseren en wat groente te eten. Als ik thuis eet, lunch ik meestal met boterhammen met kaas en tomaat. Kaas is mijn absolute guilty pleasure. Deze lunch is geheel kaasloos. Desalniettemin toch lekker :). Ik werd geinspireerd voor deze lunch door een etentje met vriendinnen bij de Green Rose in Arnhem (aanrader trouwens!). Bij het vegetarische 4 gangen menu werd een roerei met oesterzwammen geserveerd. Super lekker! Ik voegde hem meteen toe aan mijn ’to cook lijstje’ en zie hier het resultaat.

De perfecte roerei

Toast met roerei en paddenstoelen

Deze toast met roerei en paddenstoelen is een heerlijke lunch met groente! Deze vegetarische lunch (of brunch) zet je in 10 minuten op tafel en is super verrassend! 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Brunch, Lunch
Keuken: Fusion
Trefwoord: Brunch, Champignons, Kidsproof, Lunch, Paddenstoelen, Roerei, Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 boterhammen

Voor de roerei

  • 25 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 4 el room
  • zout
  • peper

Voor de paddenstoelen

  • 150 gram paddenstoelenmix ik gebruikte hier kastanje champignons, maar mix vind ik nóg lekkerder!
  • 25 gram roomboter
  • 1 eetlepel truffelolie

Om te garneren

  • verse bieslook

Instructies

  • Smelt de helft van de boter zachtjes in een steelpannetje. Klop de eieren los (niet te lang klutsen) met de room. Voeg zout en peper naar smaak toe. 
     Schenk de eieren bij de gesmolten boter en roer voortdurend, zodat het ei niet aan de panwand blijft kleven. Neem de pan van het vuur als de eieren nog “lobbig” en glanzend zijn. Roer de rest van de boter door de ei. 
  • Snij de paddenstoelen in plakjes. Doe de roomboter in een koekenpan en voeg de paddenstoelen toe. Bak in 5 minuten goudbruin. Voeg aan het einde de truffelolie toe en breng op smaak met zout en peper.  
  • Gril de boterhammen een paar minuten in de oven op grillstand, zodat ze licht krokant voelen. 
  • Beleg de toasts met de roerei, paddenstoelen en garneer met wat fijngeknipte bieslook. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • De meeste kinderen kunnen roerei wel waarderen. Vind jouw kind roerei niet lekker? Bak voor hem dan een gewone omelet of spiegelei. 
  • Als champignons geen favoriet zijn bij jouw kind, kun je deze vervangen door fijn gesneden tomaat of stukjes avocado. 

Voedingswaarden

Calorieën: 261kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Pasta met gegrilde winter groenten Super snelle pasta met pompoen, cherrytomaatjes en feta
Gevulde paprika met orzo en linzen Gevulde paprika

2 reacties op “Lunch: toast met roerei en paddenstoelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling