Het is niet altijd makkelijk om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente te komen. Met avondeten red je het soms net niet. Moet af en toe kunnen vind ik, maar soms vind ik het wel lekker om met lunch te compenseren en wat groente te eten. Als ik thuis eet, lunch ik meestal met boterhammen met kaas en tomaat. Kaas is mijn absolute guilty pleasure. Deze lunch is geheel kaasloos. Desalniettemin toch lekker :). Ik werd geinspireerd voor deze lunch door een etentje met vriendinnen bij de Green Rose in Arnhem (aanrader trouwens!). Bij het vegetarische 4 gangen menu werd een roerei met oesterzwammen geserveerd. Super lekker! Ik voegde hem meteen toe aan mijn ‘to cook lijstje’ en zie hier het resultaat.
Toast met roerei en paddenstoelen
Ingrediënten
- 4 boterhammen
Voor de roerei
- 25 gram roomboter
- 4 eieren
- 4 el room
- zout
- peper
Voor de paddenstoelen
- 150 gram paddenstoel ik gebruikte hier kastanje champignons, maar mix vind ik nóg lekkerder!
- 25 gram roomboter
- 1 eetlepel truffelolie
Om te garneren
- verse bieslook
Instructies
- Smelt de helft van de boter zachtjes in een steelpannetje. Klop de eieren los (niet te lang klutsen) met de room. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk de eieren bij de gesmolten boter en roer voortdurend, zodat het ei niet aan de panwand blijft kleven. Neem de pan van het vuur als de eieren nog “lobbig” en glanzend zijn. Roer de rest van de boter door de ei.
- Snij de paddenstoelen in plakjes. Doe de roomboter in een koekenpan en voeg de paddenstoelen toe. Bak in 5 minuten goudbruin. Voeg aan het einde de truffelolie toe en breng op smaak met zout en peper.
- Gril de boterhammen een paar minuten in de oven op grillstand, zodat ze licht krokant voelen.
- Beleg de toasts met de roerei, paddenstoelen en garneer met wat fijngeknipte bieslook. Eet smakelijk!
Kidsproof tips
- De meeste kinderen kunnen roerei wel waarderen. Vind jouw kind roerei niet lekker? Bak voor hem dan een gewone omelet of spiegelei.
- Als champignons geen favoriet zijn bij jouw kind, kun je deze vervangen door fijn gesneden tomaat of stukjes avocado.
Review