Deze dipsaus met mascarpone maak ik al jaren. Hij is niet per se gezond, maar wel erg lekker en verrassend van smaak. De peterselie zorgt voor een lekkere bite. Als vegetarier vind ik het lastig om kant en klare dipsauzen te kopen. Vaak zit er ansjovis in tapenades verwerkt. Daarom maak ik mijn dipsauzen vaak zelf. Deze dip op basis van mascarpone is bijvoorbeeld heerlijk op een stokbroodje. Maar je kan deze ook serveren op een broodje vegaburger, of bij rauwkost of gegrilde groenten.Ā De dipsaus is in 5 minuten klaar. Voor een complete borrel, kun je naast deze dip ook nog een andere dip serveren.Ā
Ingrediƫnten mascarpone dip
- 250 gram mascarpone
- 1 flinke hand verse peterselie
- 1 flinke hand pitloze zwarte olijven (je kunt deze ook voorgesneden kopen)
- olijfolie
- limoensap
- zout
- peper
- 1 teentje knoflook (optioneel)
Super snelle mascarpone dip met olijven en peterselie
Portiespersonen
Ingrediƫnten
- 250 gram mascarpone
- 1 flinke hand verse peterselie
- 1 flinke hand olijf je kunt deze ook al gesneden kopen
- olijfolie
- limoensap
- zout
- peper
- 1 teentje knoflook optioneel
Instructies
- Snij de olijven in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.
- Doe de mascarpone, peterselie, olijven samen in een bakje en roer goed door. Breng op smaak met een scheutje limoensap, olijfolie, zout en peper. Voor wat extra smaak kun je een geperst teentje knoflook toevoegen.
Kidsproof tips
- Niet alle kinderen vinden dit lekker. De peterselie (‘blaadjes’ zoals Joppe ze noemt) en de olijven kun je eventueel door de mascarpone pureren met een blender. Zo zijn ze wat meer onzichtbaar en heb je toch nog een lekkere smaak!
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review