Ik ben gek op lekker soepen met veel groente. Dat voelt heerlijk gezond en lekker verwarmend. Ik maakte deze soep met alles wat ik nog in mijn groentelade had liggen.

Groente bouillon, kerrie en gember als basis

De basis voor deze noedelsoep bestaat uit gember, kerrie en groentebouillon. Hierdoor krijgt de groentesoep een lekker uitgesproken, maar toch zachte smaak.

Soep met wortel, champignon, bloemkool en peultjes

Met deze soep kom je wel aan je dagelijkse groente tax. Er zit namelijk wortel, champignon, bloemkool en peultjes in. Is Ć©Ć©n van deze groente niet jouw ding? Laat die dan gerust achterwege en vervang door een andere groente of voeg wat extra groente van een bepaalde soort toe. Deze soep is ook heel lekker met courgette en broccoli. Je kunt dus naar hartenlust varieren!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegetarische maaltijdsoep

Doordat er noedels door de soep zitten, kun je deze soep prima als hoofdgerecht eten. De soep is lekker vullend door de noedels en de flinke hoeveelheid groente. Wil je een meer vullende soep? Dan kun je mijn Thaise noedelsoep met veel groente eens proberen. Die soep is extra vullend doordat er kokosmelk in zit.

Meer vegetarische soepen

Wil jij vaker een vegetarische soep eten? Ik heb mijn favoriete vega soepen voor je op een rij gezet. Daar zit vast wat lekkere inspiratie tussen.

Noedelsoep met bloemkool en peultjes

Deze maaltijdsoep met veel groente is absoluut de moeite waard om te proberen. De soep is gevuld met wortel, bloemkool, peultjes, champignons en noedels. Een super makkelijk recept voor noedelsoep, die binnen 20 minuten op tafel staat.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch
KeukenAziatisch, Fusion
TrefwoordBloemkool, Kidsproof, Maaltijdsoep, Noedelsoep, Vegetarisch
Porties6 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 0,5-1 theelepel sambal
  • 2 theelepels kerrie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 wortel
  • 1 bloemkool
  • 2 liter groente bouillon
  • 250 gram champignon
  • 100 gram noedels
  • 250 gram peultjes
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de ui en knoflook fijn. Schil de gember en snij in kleine stukjes.
    Schil de wortel en snij in plakjes.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een soeppan. Bak hierin de ui, knoflook, gember, wortel, sambal (naar smaak) en kerrie toe. Bak ongeveer 3 minuten.
  • Was de bloemkool en snij in kleine roosjes.
    Voeg na 3 minuten de bloemkool toe aan de pan.
    Bak even 2 minuten mee en blus af met de groente bouillon.
    Kook de bouillon 3 minuten.
  • Snij de champignons in plakjes.
    Voeg nu de noedels, champignons en de peultjes toe en kook nog eens 5 minuten. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.

Kidsproof tips

  • Deze noedelsoep bevat veel groente. Als je kind van bloemkool, peultjes, wortel en champignons houdt, is dat geen probleem.
  • Houdt je kind daar niet van? Kook dan de noedels apart en pureer de groente en de bouillon. Voeg daarna de noedels toe. Zo heb je een noedelsoep zonder stukjes groente.Ā 
Vegetarische groentesoep
Noedelsoep met bloemkool en peultjes