De lekkerste maaltijdsalades maak je zelf! En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat bewijst ook deze heerlijke orzosalade met artisjok uit foodies magazine. Als foodies friends mag ik dit heerlijke vegetarische recept met jou delen.
Orzosalade met artisjok
Ingrediƫnten
- 0,5 rode ui
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 snufje suiker
- 100 gram orzo
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 geroosterde paprika's in stukjes uit blik
- 12 kalamata olijf
- 0,5 blikje artisjok
- 6 zongedroogde tomaten, in stukjes
- 1 handje verse basilicum, gescheurd
Instructies
- Meng de rode ui met de rodewijnazijn en
de suiker en zet opzij. Kook ondertussen de orzo
volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet
de orzo af. - Voeg de olijfolie, zout en peper toe aan de
rode ui. Roer de orzo, de paprika, de olijven, de
artisjok en de tomaten erdoorheen. Verdeel de
salade over borden. Garneer met het verse basilicum.
Bereidingstijd: ca. 20 min. IngrediĆ«nten voor 2 personen Ā½ rode ui in dunne ringen 2 el rodewijnazijn een snufje suiker 100 g orzo of andere kleine pasta 2 el olijfolie 2 geroosterde paprikaās blik, in stukjes 12 kalamata-olijven zonder pit, gehalveerd Ā½ blikje artisjokharten uitgelekt, in stukjes 6 zongedroogde tomaten in stukjes een handje vers basilicum blaadjes gescheurd 1 Meng de rode ui met de rodewijnazijn en de suiker en zet opzij. Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de orzo af. 2 Voeg de olijfolie, zout en peper toe aan de rode ui. Roer de orzo, de paprika, de olijven, de artisjok en de tomaten erdoorheen. Verdeel de salade over borden. Garneer met het verse basilicum. Per portie: ca. 279 kcal 9 g eiwit | 16 g vet | 25 g koolhydraten
Review