De lekkerste maaltijdsalades maak je zelf! En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat bewijst ook deze heerlijke orzosalade met artisjok uit foodies magazine. Als foodies friends mag ik dit heerlijke vegetarische recept met jou delen.

Vegetarische maaltijdsalade met orzo

Orzosalade met artisjok

De lekkerste maaltijdsalades maak je zelf! Dat bewijst ook weer deze heerlijke orzosalade met artisjok uit foodies magazine. Als foodies friends mag ik dit heerlijke vegetarische recept met jou delen. Deze frisse topper staat binnen 20 minuten op tafel.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion, Mediterraans
Trefwoord: Artiskjok, Orzo, Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 0,5 rode ui
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 snufje suiker
  • 100 gram orzo
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 geroosterde paprika's in stukjes uit blik
  • 12 kalamata olijf
  • 0,5 blikje artisjok
  • 6 zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 1 handje verse basilicum, gescheurd

Instructies

  • Meng de rode ui met de rodewijnazijn en
    de suiker en zet opzij. Kook ondertussen de orzo
    volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet
    de orzo af.
  • Voeg de olijfolie, zout en peper toe aan de
    rode ui. Roer de orzo, de paprika, de olijven, de
    artisjok en de tomaten erdoorheen. Verdeel de
    salade over borden. Garneer met het verse basilicum.

Voedingswaarde

Calorieën: 279kcal

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

5 onmisbare vegetarische recepten

Wil je vaker vegetarisch eten en kun je wel wat hulp gebruiken?

✓ e-book met 5 vega recepten

Makkelijk om te maken

✓ Voor slechts 2,99

vegetarische recepten

Bereidingstijd: ca. 20 min. Ingrediënten voor 2 personen ½ rode ui in dunne ringen 2 el rodewijnazijn een snufje suiker 100 g orzo of andere kleine pasta 2 el olijfolie 2 geroosterde paprika’s blik, in stukjes 12 kalamata-olijven zonder pit, gehalveerd ½ blikje artisjokharten uitgelekt, in stukjes 6 zongedroogde tomaten in stukjes een handje vers basilicum blaadjes gescheurd 1 Meng de rode ui met de rodewijnazijn en de suiker en zet opzij. Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de orzo af. 2 Voeg de olijfolie, zout en peper toe aan de rode ui. Roer de orzo, de paprika, de olijven, de artisjok en de tomaten erdoorheen. Verdeel de salade over borden. Garneer met het verse basilicum. Per portie: ca. 279 kcal 9 g eiwit | 16 g vet | 25 g koolhydraten