Deze paneer tikka spiesjes zijn een absolute aanrader voor een vegetarische bbq. Maar laat je niet afschrikken door het woordje bbq, want deze spiesjes kun je ook prima in de oven klaarmaken!

Paneer

Paneer is een Indiase kaas die vaak in curry gerechten wordt gebruikt. Een van de meest bekende gerechten met paneer is palak paneer, ook wel saag paneer genoemd. Een heerlijke zachte curry met spinazie en paneer. Ik vind paneer makhani ook een fantastische curry.

Paneer vind ik een heerlijke kaas, omdat je deze goed kunt grillen, net als halloumi. Dat maakt paneer dus ook erg geschikt om spiesjes mee te maken. Paneer tikka dus, ook wel paneer kebab genoemd.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Lekker kruiden

Paneer neemt perfect smaken op, dus het is belangrijk om de paneer lekker te marineren. Voor deze spiesjes koos ik voor een marinade van gember, knoflook, garam masala, korianderzaad, kurkuma, chilipeper en yoghurt. Dit geeft een medium spicy Indiase smaak aan de paneer. Varieer gerust naar eigen inzicht met lekkere kruiden en specerijen voor jouw spiesjes!

Groente

Je kunt de spiesjes maken van alleen paneer, maar ik vind het lekker om wat meer smaakvariatie op een spies te hebben. Daarom heb ik de spiesjes gemaakt met courgette, paprika en champignon. Je kunt naar eigen inzicht varieren met groente. Bloemkool is bijvoorbeeld ook heerlijk op een paneer spies!

Meer vega bbq recepten

Ben je op zoek naar meer vegetarische inspiratie voor op de barbecue? Dan maak ik je vast blij met mijn overzichtsartikel met mijn 7 favoriete vega bbq recepten. Is dat nog niet genoeg voor jou? Dan heb ik een hele pagina voor je waarop ik al mijn vega bbq recepten heb verzameld.

Paneer tikka spiesjes

Dit zijn heerlijke gemarineerde vegetarische groente spiesjes met Indiase paneer kaas. Lekker voor op de barbecue, of gewoon voor in de oven. Een super lekker vegetarisch bijgerecht.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Marineren: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
GangBijgerecht
KeukenIndiaas
TrefwoordBBQ, Groente spies, Palak paneer, Paneerspies, Vega kebab, Vegetarisch, Vegetarische spies
Porties8 spiesen

Ingrediƫnten

  • 225-250 gram paneer
  • 0,5 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel korianderzaad gemalen
  • 0,25 theelepel kurkuma
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • zout
  • 1 paprika
  • 0,5 courgette
  • 1 handje champignon
  • olie

Instructies

  • Leg een aantal houten spiesen in een bak met water.
    Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar of steek de barbecue aan.
  • Schil de gember en knoflook en snij super fijn. Doe in een flinke kom. Giet de yoghurt, garam masala, korianderzaad, kurkuma en chilipeper erbij en roer goed door. Breng op smaak met zout.
  • Was de courgette en paprika en snij in stukjes.
    Snij de paneer in stukken van ongeveer 1,5 x 1,5 cm. Roer de paneer en groente voorzichtig door de marinade en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Rijg de paneer en groente op de spiesen. Ik kwam uit op 8 spiesen met 3 stukjes paneer en groente.

Oven

  • Leg de spiesen op de bakplaat en besprenkel met wat olie. Bak de spiesen 15 minuten, op in de oven op 200 graden.

BBQ

  • Leg de spiesen op een stuk aluminiumfolie op de bbq en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin. Keer eventueel tussendoor om.

Kidsproof tips

  • Deze spies kun je zeker aan de kids voorschotelen.Ā 
  • Je kunt de spies natuurlijk aanpassen naar eigen inzicht en er groente op doen die jouw kind lekker vindt.Ā