Parelcouscous met gegrilde paprika, tomaten, lima bonen, komkommer en feta

Parelcouscous met gegrilde paprika, cherrytomaten, limabonen, komkommer en feta

Parelcouscous is helemaal in. En terecht, het is namelijk heel lekker! Ik vind de structuur van parelcouscous veel lekkerder dan de gewone couscous. En je kunt er in ieder seizoen een hele andere maaltijd mee op tafel toveren. Deze parelcouscous is een lekker gerechtje voor het voorjaar en de zomer.

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 3 personen”]

  • 200 gram parelcouscous
  • 250 gram cherry tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1/4 komkommer
  • 100 gram feta
  • 1 blik lima bonen (400 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Handje verse peterselie
  • Theelepel paprikapoeder

[/ingredients]

Jouw Foxilicious account

Wil jij vaker vegetarisch eten? Ik inspireer je graag met lekkere en makkelijke vega(n) recepten met kidsproof tips. Maak een gratis account aan voor leuke extra's:

✓ Sla je favoriete recepten op in je eigen collecties

✓ Ontvang vega weekmenu's

✓ Beheer je account en ontvang extra's

Foxilicious foodblog recepten vegetarisch en vegan

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de cherrytomaten door midden en de paprika in stukjes. Leg de paprika en de helft van de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Gril de groenten op de grillstand in de oven voor ongeveer 20 minuten. De groenten mogen goed gaar zijn, nog net niet zwart.
  3. Kook intussen de parelcouscous met een blokje groentenbouillon al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Leg de limabonen op een bakpapier en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder. Doe deze ongeveer 5 minuten op de grillstand in de oven als je paprika en tomaten uit de oven zijn.
  5. Meng nu al je ingredienten tot een heerlijke couscoussalade in een saladekom of -schaal; de couscous, gegrilde tomaten en paprika, rauwe tomaten, in dunnen plakjes gesneden komkommer,  limabonen, gekruimelde feta, limoensap, olijfolie, fijngesneden knoflook. Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse peterselie. Eet smakelijk!

[/directions]

Extra kidsproof tips:

  • Mijn zoontje houdt niet van couscous, maar wel van alles wat in deze salade zit. Heb jij ook zo’n kind? Maak dan een bakje zonder couscous en een pitabroodje.
  • Vallen deze groenten niet in de smaak bij jouw kind? Je kunt dit gerecht ook maken met andere groenten, bijvoorbeeld courgette, doperwtjes of champignons.

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.