Pasta pesto is altijd een goed idee. Je kunt gaan voor de originele variant met basilicum, of deze winterse variant met boerenkool. Dit is een leuk alternatief voor de traditionele pasta pesto. Met wat gegrilde groente erbij maak je super snel een lekker vegetarische maaltijd!
De boerenkoolpesto is een leuk winters alternatief voor de traditionele pesto. Je kunt er van alles mee doen: gebruiken als dipsaus, of als groentenspread op brood, het is lekker bij gegrilde groenten en aardappels, maar dus ook een ideale basis voor een lekkere pasta.
Ik maakte de pasta met gegrilde paprika en cherrytomaten. Je kunt ook andere groenten toevoegen. Ik kan me voorstellen dat het ook heerlijk is met gegrilde courgettes of bloemkool!
Dit recept staat ook in het weekmenu van Your Meal Planners. Meal planner Rosa gaf nog een goede nowaste tip. Heb je nog pesto over? Maak dan een heerlijke tosti met boerenkoolpesto, geitenkaas en avocado.
Pasta met boerenkoolpesto
Ingrediƫnten
- 2 paprika
- 250 gram cherrytomaten
- 320 gram pasta
- 100 gram boerenkool
- 1 teentje knoflook
- 200 ml olijfolie
- 60 gram pijnboompitten
- 60 gram parmezaanse kaas
- citroensap
- zout
- peper
- 2 eetlepels creme fraiche
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand en leg een ovenschaal klaar.
- Snij de paprika in reepjes en doe ze samen met de cherrytomaten in de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en zout en peper. Gril de groenten ongeveer 10-15 minuten tot ze er mooi gegrild uit zien, maar nog niet zwart zijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en zet even apart.
- Doe intussen de boerenkool met een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de boerenkool. Snij de knoflook en voeg deze toe aan de boerenkool. Bak de boerenkool ongeveer 5 minuten. Dit zorgt ervoor dat de bittere smaak verdwijnt. Doe de boerenkool alvast in de blender.
- Verwarm nu de pijnboompitten in de pan die je net hebt gebruikt voor de boerenkool. De pijnboompitten mogen een lichtbruin kleurtje krijgen. Dit gebeurt meestal al binnen een paar minuten.
- Voeg de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, olijfolie en sap van een halve citroen toe aan de boerenkool in de blender. Pureer het geheel tot een mooie gladde massa. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Tip: bewaar een beetje Parmezaanse kaas en pijnboompitten om de pasta te garneren.
- Voeg de creme fraiche en de pesto toe aan de pasta. Proef zelf even hoeveel pesto je lekker vindt door de pasta. Je kunt eerst de helft van de hoeveelheid toevoegen en steeds een lepel erbij doen als je wat meer pestosmaak wilt. Voeg nu de gegrilde groenten toe aan de pasta pesto.
- Garneer de pasta met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Kidsproof tips
- Goede kans dat jouw kids dit lekker vinden. Valt de pesto niet in de smaak? Laat deze dan achterwege en geef jouw kind pasta met gegrilde groenten.Ā
- Als jouw kind niet van paprika en/of tomaatjes houdt, kun je deze natuurlijk vervangen door andere groenten, zoals courgette, bloemkool, broccoli, champignons.Ā
Review