Dit vegetarische recept is per ongeluk ontstaan, maar was zo ontzettend lekker dat het een plek verdient op mijn website. Ik ben zelf fan van pastinaak. Deze vergeten groente heeft een heerlijk romige en nootachtige smaak. Zelf vind ik pastinaak heerlijk combineren met risotto of pasta. Je kunt er ook oven frietjes of latkes (een soort groente pannenkoekjes) van maken. Ik maakte eerder deze pasta ovenschotel met pastinaak van wintergroente en gruyĆØre, ook ontzettend lekker.

Heerlijke combinatie

Ik maakte een roomsaus van light kookroom, water en salieboter. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Je bakt wat boter in een pan, voegt daar de salie aan toe en bakt deze kort mee. Vervolgens blus je de saus af met kookroom en water en klaar is je saus! En de combinatie is echt verrukkelijk!

Variatie met groente

Ben jij geen pastinaak fan? Je kunt deze pasta ook eten met andere groente. Denk bijvoorbeeld aan wortel, paprika, cherrytomaat of courgette. Grill de groente in de oven. Je kunt het recept verder helemaal volgen.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Pasta met geroosterde pastinaak en salieroomsaus

Deze vegetarische pasta met pastinaak en salie roomsaus is een heerlijk verrassend en winters gerecht. Dit vegetarische recept is makkelijk om te maken en een plezier om op te eten.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion, Italiaans
TrefwoordKidsproof, Pasta, Pastinaak, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 800 gram pastinaak
  • olijfolie
  • 320 gram pasta naar keuze
  • 200 ml kookroom
  • 1 blokje groente bouillon
  • 1 handje verse salie
  • 30 gram roomboter
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Schil de pastinaak en was eventueel vuil er vanaf. Snij een aantal keer in de lengte doormidden zodat je mooie repen pastinaak krijgt. Niet te dun, want dan hou je geen bite meer oven, maar ook niet te dik, want dan wordt de pastinaak minder mooi gaar. Ga uit van maximaal 2 cm dikte op het dikste punt.
    Leg de pastinaak op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak ongeveer 40 minuten in de oven. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
  • Intussen maken we alvast de saus. Verwarm de roomboter in een pan. Voeg de salieblaadjes toe en bak kort tot de salieblaadjes een beetje verrimpelen. Voeg 150 ml kokend water, 200 ml kookroom en het blokje groenten bouillon toe en breng heel kort aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper.
    Roer nu de pasta door de saus.
  • Serveer de pasta met de geroosterde pastinaak.

Kidsproof tips

  • Dit is zo’n gerecht waarvan je niet bedenkt dat het kidsproof is, maar dat je prima een je kids kunt voorschotelen.
  • De pasta is zacht en romig van smaak door de room. De salieblaadjes kun je eruit vissen voor je kind.
  • Pastinaak lusten de meeste kinderen wel. De jouwe niet? Serveer er dan andere gegrilde groente bij. Cherrytomaatjes, wortel, courgette, paprika, het kan allemaal!