De lekkerste pasta met rode saus
Dit is momenteel het lievelingsgerecht van mijn zoontje. Hij ontdekte het in een Italiaanse berghut. In iedere berghut staat wel een pasta pomodori op het menu. Het is de meest simpele pasta die je kunt bedenken: pasta met saus van tomaten. Ontzettend simpel, maar oh zo smaakvol. In deze blog laat ik je zien hoe je dit lekkere Italiaanse gerecht maakt.
Pasta pomodori: traditionele Italiaansepasta met tomatensaus
Traditionele pasta met tomatensaus is super simpel om te maken. Het enige dat je nodig hebt zijn tomaten, knoflook, goede olijfolie, verse basilicum, zout en peper. Meer niet. Oh ja, een beetje liefde natuurlijk. Dat ook. Het is ook helemaal niet moeilijk om pasta pomodori te maken.
Hoe krijg je tomatensaus lekker op smaak?
Het geheim van deze lekkere pasta is een goede tomaat. En dat is meteen het slechte nieuws. Want goede tomaten vind je in Nederland eigenlijk alleen maar in de zomer. De tomaten die in de winter in de winkel liggen zijn vaak wat waterig van smaak. Niet zo lekker zoet als de zomer tomaten. De beste tomaten vind je trouwens in landen zoals Frankrijk, Italie en Spanje. Daar hebben de tomaten meer zon gehad en daardoor zijn ze lekker zoet.
Kun je geen goede tomaten vinden? Gebruik dan cherrytomaatjes? Deze zijn zoeter dan gewone tomaten.
Een andere optie is om tomatenblokjes uit blik te gebruiken.
Meer vega en vegan pasta recepten
Wil je vaker vegetarisch of vegan koken? Dan zijn deze vega(n) pastagerechten ook absoluut een aanrader. Of bekijk mijn pagina waar ik alle pasta recepten op heb bewaard.
Traditionele Italiaanse pasta pomodori
Ingrediënten
- 800 gram tomaat ga voor lekker zoete tomaten.
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 handje verse basilicum
- 320 gram (volkoren) pasta
- zout
- 1 mespuntje chilivlokken
Optioneel, om te garneren
- (plantaardige) Parmezaanse kaas
Instructies
- Zet een pannetje kokend water klaar. Was de tomaat en snij een kruis bovenop de tomaat. Leg de tomaten een paar minuten in het kokende water. Haal ze er uit en spoel ze af met ijskoud water.
- Verwijder de schil van de tomaten. Snij de tomaten vervolgens in kleine stukjes.
- Verwarm de olijfolie in de hapjespan. Verwijder de schil van de knoflook. Snij de knoflook in en leg ze in de pan. Laat 2 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 15 minuten pruttelen met de deksel erop. Voeg ook de helft van de basilicumblaadjes toe en laat deze mee pruttelen.
- Kook intussen de pasta tot het net niet al dente is (nog een beetje hard dus). Giet af.
- Breng de saus op smaak met zout en chilivlokken (of zwarte peper). Verwijder de knoflookteentjes.Roer de pasta door de saus en laat nog 5 minuten mee pruttelen op laag vuur.
- Garneer met de rest van de verse basilicum.
Kidsproof tips
- Dit is sinds onze vakantie in Italie de favoriete pasta van mijn zoontje.Â
- Voor een extra kidsproof versie pureer je de tomaten voordat je de pasta toevoegt. Zo heb je een saus zonder stukjes.
Review