Vegan pasta met roomsaus en verstopte bloemkool

Recept voor vegan pasta alfredo met bloemkool

Recept voor vegan pasta met roomsaus

Mijn recept voor tagliatelle roomsaus is een van de meest bezochte recepten op mijn website. Ik maak het zelf ook nog regelmatig. Het is namelijk heel makkelijk en super smaakvol. In mijn studententijd was dit mijn favoriete maaltijd. Ik at het toen nog met een pakje ‘tagliatelle roomsaus‘. Inmiddels heb ik een perfect vega recept ontwikkeld. De laatste tijd eet ik steeds vaker vegan, dus ik wilde een plantaardige variant maken van mijn pasta met roomsaus. Ik dook daarom onlangs de keuken in en maakte dit geweldige recept die ik heel graag met jullie wil delen!

Pasta roomsaus met verstopte groente

Het leuke aan dit pastarecept, is dat er groente in zit zonder dat je het ziet en zonder dat het qua smaak overheerst. In deze pasta zit namelijk bloemkool verstopt. De bloemkool is kort gekookt en vervolgens gepureerd, samen met cashewnoten, groente bouillon, miso pasta en edelgistvlokken. De miso en edelgistvlokken geven extra umami aan dit gerecht. Mocht je een van deze ingredienten niet in huis hebben, dan kun je deze ook weglaten.

Hoe maak je kidsproof vegan pasta met verstopte groente?

Deze pasta is super kidsproof. Mijn kinderen hebben letterlijk hun vingers afgelikt bij deze pasta. Zonder dat ze het wisten, kregen ze een flinke portie groente binnen. Groente pureren is een van de makkelijkste manieren om een gerecht kidsproof te maken. De roomsaus is neutraal van smaak, dus goede kans dat jouw kind dit ook lekker vindt!

Jouw Foxilicious account

Wil jij vaker vegetarisch eten? Ik inspireer je graag met lekkere en makkelijke vega(n) recepten met kidsproof tips. Maak een gratis account aan voor leuke extra's:

✓ Sla je favoriete recepten op in je eigen collecties

✓ Ontvang vega weekmenu's

✓ Beheer je account en ontvang extra's

Foxilicious foodblog recepten vegetarisch en vegan

Meer vegan pasta recepten

Wil je ook vaker vegan eten en ben je op zoek naar inspiratie? Probeer dan ook eens een van deze recepten:

Vegan pasta ‘Bolognese’ met linzen
Een echte Italiaanse klassieker in een vegetarisch jasje. Dit is een super simpel en smaakvolle vegetarische variant op de klassieke Bolognese. Deze pasta met rode saus moet je echt proberen!
Bekijk recept
Recept voor vegan pasta met rode saus
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika: Deze pasta maak je met een saus van gegrilde groente uit de oven én witte bonen. Makkelijk, snel, vegan en lekker voedzaam.
Bekijk recept
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika
Vegan pasta met tomatensaus en tofu
Dit is een heerlijk plantaardig recept voor pasta met tomatensaus. De saus is rijkelijk gevuld met groente en lekker op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. De tofu zorgt voor de nodige eiwitten en een extra bite. Garneer eventueel met wat (vegan) geraspte kaas en je hebt een top Italiaanse maaltijd!
Bekijk recept
Vegetarische pasta rode saus met tofu
Recept voor vegan pasta alfredo met bloemkool
Vegan pasta alfredo met bloemkool
Recept voor vegan pasta alfredo met bloemkool

Vegan pasta alfredo met bloemkool

Ben je gek op een romige pastasaus en wil je een lekkere vegan variant hierop proberen? Dan is deze vegan pasta alfredo met bloemkool en cashewnoten echt een aanrader! Een super smaakvolle plantaardige pastasaus met verstopte groente.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Alfredo, Pasta, Plantaardig, Vegan
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gram cashewnoten
  • 50 ml heet water
  • 320 gram (volkoren) pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 350 gram bloemkool een kleine bloemkool
  • 1-2 eetlepels edelgistvlokken naar smaak
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel miso pasta
  • 400-500 ml groente bouillon
  • peper

Instructies

  • Doe de cashewnoten in een schaaltje met heet water. Zet even apart.
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Zet een pan op het vuur en verwarm hierin de olijfolie.
  • Snij de ui en knoflook grof. Bak de ui en knoflook 2 minuten in de pan.
  • Was de bloemkool. Verwijder de bladeren en de onderste 2 cm van de steel. Snij de bloemkool grof.
    Voeg toe aan de ui en knoflook. Giet de groente bouillon erbij. Doe een deksel op de pan en kook 3 minuten.
  • Doe de bloemkool, inclusief 400 ml vocht in de blender. Voeg de edelgistvlokken, miso, citroensap, zout en cashewnoten (inclusief vocht) toe. Pureer tot een egale saus. Voeg eventueel extra edelgistvlokken, zout en peper naar smaak toe.
  • Roer de saus door de pasta.

Kidsproof tips

  • Deze pasta is ontzettend kidsproof. Mijn kinderen likten hun vingers erbij af. De saus is gepureerd, dus er zijn geen stukjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 408kcalKoolhydraten: 76gEiwitten: 17gVet: 7gVerzadigd vet: 1gMeervoudig onverzadigd vet: 2gEnkelvoudig onverzadigd vet: 4gZout: 547mgKalium: 624mgVezels: 3gSuiker: 7gVitamin A: 214IUVitamine C: 47mgCalcium: 74mgIron: 4mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling