Penne all’arrabbiata

          vegetarische pasta met pittige tomatensaus

Klassiek Italiaans pasta recept

Pasta all’arrabbiata is een echte Italiaanse klassieker. Een pastarecept met pittige tomatensaus. Puurder dan dit wordt het denk ik niet. Dit is zo’n typisch Italiaanse less is more klassieker. Ik hou ervan! Zo puur, dat je alle ingrediënten goed proef. Geen extra poespas, maar gewoon pasta, tomaat en chilipeper.

Vegetarische pasta

Wat mij betreft is dit een van de lekkerste vegetarische pasta recepten. Dat komt denk ook doordat dit gerecht in Italie ook altijd vegetarisch wordt bereid. Je mist dus ook echt geen vlees. Penne all’Arrabbiata smaakt precies zoals het is bedoeld. Ben je benieuwd naar meer lekkere vegetarische pasta’s? Ik heb mijn 10 favoriete pasta’s voor je op een rij gezet. Je vindt ze hier.

Kidsproof

Er zitten geen zichtbare groente in dit gerecht en dat maakt het meteen lekker kidsproof. De enige hick up kan voortkomen uit de chilipeper. Als je de zaadjes en zaadlijsten verwijderd, valt het best mee hoe spicy de saus wordt. Mocht je toch bang zijn dat het te pittig wordt, doe dan eerst de helft van de peper in de saus en proef even goed. Voeg net zoveel peper toe wat je kids aan kunnen. Wordt het em niet? Probeer dan mijn vega pasta met rode saus en vega balletjes. Dat is altijd een succes bij onze kids!

Pasta rode saus met vegetarische balletjes
Dit is een vegetarische variant op de klassieker spaghetti meatballs. Een makkelijk te maken pasta rode saus, met vegetarische balletjes. De pastasaus zit vol met groente, dus je hebt hiermee een gezonde maaltijd voor het hele gezin
Bekijk recept

Salade erbij

Dit soort pasta’s vind ik heerlijk om met een salade te eten. Dit hoeft geen ingewikkelde salade te zijn, gewoon een salade met wat tomaat, feta en appel is ontzettend lekker hierbij. Kijk hier voor meer salade inspiratie.

‘Nienke salade’
Deze salade eet ik ’s zomers bijna elke dag als bijgerecht. Mijn all time favorite salade; de Nienke salade. De Nienke salade is makkelijk te maken en zit vol vitamines met sla, tomaat, appel! De appel is trouwens echt het geheime ingrediënt in deze salade. Dat voegt een extra bite en frisheid toe, waardoor het net wat anders is! 
Bekijk recept
vegetarische pasta met pittige tomatensaus

Penne all’Arrabbiata

Penne all'Arrabbiata is een echte Italiaanse klassieker. Een vegetarische pasta met een licht pittige saus. Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig en het staat binnen 20 minuten op tafel. Een heerlijk Italiaans less is more recept!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Arrabbiata, Kidsproof, Penne, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram penne of een andere pastasoort
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 chilipepers
  • 250 gram cherrytomaat
  • 800 gram tomatenblokjes
  • zout
  • peper
  • 1 handje verse basilicum
  • Parmezaanse kaas of pecorino

Instructies

  • Snij de knoflook in plakjes.
    Snij de chilipepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij vervolgens in dunne plakjes en hak eventueel nog verder fijn.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak de knoflook en chillipeper op laag tot middenhoog vuur.
    Snij de cherrytomaat doormidden.
    Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes en cherrytomaat toe en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Hak de basilicumblaadjes fijn en rasp de kaas.
  • Serveer de penne met de arrabbiata saus. Garneer met basilicum en kaas.

Kidsproof tips

  • Puurder dan dit kan het bijna niet: pasta en tomatensaus. Dit recept is daarom vaak geliefd bij kinderen. 
  • De enige hick up kan de chilipeper zijn. Je kunt eventueel eerst de helft van de hoeveelheid peper toevoegen en proeven of het niet te pittig is voor de kids.
  • Ik serveer er vaak wat rauwkost bij voor de kids zodat ze wat extra groente binnen krijgen. 

Voedingswaarden

Zout: 5mg | Calcium: 17mg | Vitamin A: 117IU | Suiker: 2g | Vezels: 3g | Kalium: 178mg | Calorieën: 298kcal | Verzadigd vet: 1g | Vet: 1g | Eiwitten: 11g | Koolhydraten: 60g | Iron: 1mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
vegetarische pasta met pittige tomatensaus
Penne all’arrabbiata
Pin it Print
Makkelijk en lekker vegetarisch recept Gevarieerd vegetarisch weekmenu – week 51
Vegetarische recepten bij de seizoensgroente van november Risotto van quinoa vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling