Pita pizza voor kids

          Pizza van pita broodjes

Ik had mijn maaltijd voor vandaag helemaal gepland: heerlijke pitabroodjes met falafel en avocadosaus. Totdat mijn zoontje ineens zelf met een goed idee kwam: ‘mam, gaan we pizza eten?’. Mijn eerste antwoord was: nee. Maar toen ik even nadacht, had ik een goed idee: pita pizza! Een paar minuten later maakten wij samen deze super leuke pita pizza’s. Heel makkelijk: je snijd een pita open, smeert er wat tomatenpuree op en belegt em met parmezaanse kaas en wat groenten. Kind kan de was doen! En kind kan blijkbaar ook pizza bakken ;).

Voor de dagelijks groenten heb ik er nog een bakje rauwkost bij gemaakt en Joppe was helemaal in zijn nopjes met zijn zelfgemaakte maaltijd! Zo zie je maar: het hoeft niet moeilijk te zijn om voor kinderen te koken. En ik kon gewoon mijn kookplanning vervolgen. Wij aten deze heerlijke pita’s met falafel, avocadosaus en koolsla. Iedereen blij!

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 2 pita pizza’s”]

  • 1 maaltijd pitabroodje
  • 1 eetlepel tomatenpurree
  • handje parmezaanze kaas
  • groenten naar keuze, bijvoorbeeld: paprika, champignon, ananas, courgette

[/ingredients]

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de pita doormidden en besmeer de 2 helften met tomatenpuree. Strooi er wat parmezaanse kaas over.
  3. Beleg de pita nu met je groenten naar keuze en bak de pizza’s ongeveer 5 minuten op 180 graden.

[/directions]

Pin it Print
Winterse wraps Winterse wraps met gegrilde pompoen, koolsla, bonen en guacamole
De lekkerste kidsproof pasta met pompoensaus Recept voor vegetarische pasta met pompoensaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.