Ik had mijn maaltijd voor vandaag helemaal gepland: heerlijke pitabroodjes met falafel en avocadosaus. Totdat mijn zoontje ineens zelf met een goed idee kwam: ‘mam, gaan we pizza eten?’. Mijn eerste antwoord was: nee. Maar toen ik even nadacht, had ik een goed idee: pita pizza! Een paar minuten later maakten wij samen deze super leuke pita pizza’s. Heel makkelijk: je snijd een pita open, smeert er wat tomatenpuree op en belegt em met parmezaanse kaas en wat groenten. Kind kan de was doen! En kind kan blijkbaar ook pizza bakken ;).

Voor de dagelijks groenten heb ik er nog een bakje rauwkost bij gemaakt en Joppe was helemaal in zijn nopjes met zijn zelfgemaakte maaltijd! Zo zie je maar: het hoeft niet moeilijk te zijn om voor kinderen te koken. En ik kon gewoon mijn kookplanning vervolgen. Wij aten deze heerlijke pita’s met falafel, avocadosaus en koolsla. Iedereen blij!

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 2 pita pizza’s”]

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 1 maaltijd pitabroodje
  • 1 eetlepel tomatenpurree
  • handje parmezaanze kaas
  • groenten naar keuze, bijvoorbeeld: paprika, champignon, ananas, courgette

[/ingredients]

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de pita doormidden en besmeer de 2 helften met tomatenpuree. Strooi er wat parmezaanse kaas over.
  3. Beleg de pita nu met je groenten naar keuze en bak de pizza’s ongeveer 5 minuten op 180 graden.

[/directions]