Plaattaart is een heerlijk idee voor een makkelijk gerecht. Je rolt bladerdeeg uit, belegt de bodem. Doet er wat groente op en topt af met wat kaas. Tada, daar is een heerlijk makkelijk vegetarisch gerecht!

Lekkere combi

Tomaat, courgette en paprika zijn super lekkere groente om te combineren op een plaattaart. Op de bodem ligt geraspte kaas. Dat geeft wat extra smaak aan het bladerdeeg en aan de groente. Bovenop de plaattaart heb ik wat geitenkaas gekruimeld om het af te maken. Al met al was dit een super goed gelukte plaattaart!

Lunch, voorgerecht of bijgerecht?

Plaattaart kun je zowel als lunch, of als avondeten eten. Het recept heb ik gemaakt als bijgerecht of voorgerecht. Wij aten het met z’n vieren als avondeten, met een kop soep erbij. Dan is het genoeg voor een volledige maaltijd. Eet je er niets bij? Dan adviseer ik minimaal een halve plaattaart per persoon. Let op; bladerdeeg is vrij calorierijk!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer plaattaartinspiratie

Op mijn website heb ik nog meer lekkere plaattaarten staan. Denk bijvoorbeeld aan deze plaattaart met tomaat, of deze met courgette. Mijn plaattaart met pompoen is ook heerlijk. De pompoenplaattaart is meer iets voor de herfst en winter, gezien pompoen een herfst groente is. De overige plaattaarten kunnen het hele jaar door. De zomer is het seizoen voor courgette.

Plaattaart met courgette en tomaat

Een heerlijke vegetarische plaattaart met tomaat, courgette, paprika en geitenkaas. Heerlijk als bijgerecht, voorgerecht of lunch.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
GangBijgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordCherrytomaat, Courgette, Geitenkaas, Kidsproof, Pizza, Plaattaart, Tomaat
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 rol bladerdeeg ongeveer 270 gram
  • olijfolie
  • 50 gram geraspte kaas
  • 250 gram tomaten
  • 0,5 courgette
  • 0,5 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakrooster met bakpapier klaar.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een mooie lap en leg deze op het bakpapier. Vouw de zijkanten een beetje naar binnen zodat je een opstaand randje krijgt.
  • Strooi de geraspte kaas over de bodem van het bladerdeeg. Besprenkel met olijfolie en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Was de tomaat en courgette en snij in dunne plakken. Was de paprika en snij in reepjes. Verdeel de tomaat en courgette over de plaattaart en verdeel de paprika erover.
  • Snij de knoflook fijn en verdeel over de groente. Besprenkel de groente met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de geitenkaas erover.
  • Bak de plaattaart goudbruin in ongeveer 25 minuten.

Kidsproof tips

  • Kinderen zijn vaak gek op pizza. Deze plaattaart verkoop ik dus als pizza.
  • Gaat courgette of tomaat er echt niet in bij jouw kind? Laat je kind dan een deel van de plaattaart beleggen met zijn eigen groente naar keuze!