Plaattaart met courgette en tomaat

          Plaattaart vegetarisch

Plaattaart is een heerlijk idee voor een makkelijk gerecht. Je rolt bladerdeeg uit, belegt de bodem. Doet er wat groente op en topt af met wat kaas. Tada, daar is een heerlijk makkelijk vegetarisch gerecht!

Lekkere combi

Tomaat, courgette en paprika zijn super lekkere groente om te combineren op een plaattaart. Op de bodem ligt geraspte kaas. Dat geeft wat extra smaak aan het bladerdeeg en aan de groente. Bovenop de plaattaart heb ik wat geitenkaas gekruimeld om het af te maken. Al met al was dit een super goed gelukte plaattaart!

Lunch, voorgerecht of bijgerecht?

Plaattaart kun je zowel als lunch, of als avondeten eten. Het recept heb ik gemaakt als bijgerecht of voorgerecht. Wij aten het met z’n vieren als avondeten, met een kop soep erbij. Dan is het genoeg voor een volledige maaltijd. Eet je er niets bij? Dan adviseer ik minimaal een halve plaattaart per persoon. Let op; bladerdeeg is vrij calorierijk!

Meer plaattaartinspiratie

Op mijn website heb ik nog meer lekkere plaattaarten staan. Denk bijvoorbeeld aan deze plaattaart met tomaat, of deze met courgette. Mijn plaattaart met pompoen is ook heerlijk. De pompoenplaattaart is meer iets voor de herfst en winter, gezien pompoen een herfst groente is. De overige plaattaarten kunnen het hele jaar door. De zomer is het seizoen voor courgette.

Plaattaart vegetarisch

Plaattaart met courgette en tomaat

Een heerlijke vegetarische plaattaart met tomaat, courgette, paprika en geitenkaas. Heerlijk als bijgerecht, voorgerecht of lunch.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Cherrytomaat, Courgette, Geitenkaas, Kidsproof, Pizza, Plaattaart, Tomaat
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg ongeveer 270 gram
  • olijfolie
  • 50 gram geraspte kaas
  • 250 gram tomaten
  • 0,5 courgette
  • 0,5 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakrooster met bakpapier klaar.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een mooie lap en leg deze op het bakpapier. Vouw de zijkanten een beetje naar binnen zodat je een opstaand randje krijgt.
  • Strooi de geraspte kaas over de bodem van het bladerdeeg. Besprenkel met olijfolie en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Was de tomaat en courgette en snij in dunne plakken. Was de paprika en snij in reepjes. Verdeel de tomaat en courgette over de plaattaart en verdeel de paprika erover.
  • Snij de knoflook fijn en verdeel over de groente. Besprenkel de groente met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de geitenkaas erover.
  • Bak de plaattaart goudbruin in ongeveer 25 minuten.

Kidsproof tips

  • Kinderen zijn vaak gek op pizza. Deze plaattaart verkoop ik dus als pizza.
  • Gaat courgette of tomaat er echt niet in bij jouw kind? Laat je kind dan een deel van de plaattaart beleggen met zijn eigen groente naar keuze!

Voedingswaarden

Zout: 297mg | Calcium: 125mg | Vitamine C: 13mg | Vitamin A: 886IU | Suiker: 3g | Vezels: 2g | Kalium: 265mg | Cholesterol: 19mg | Calorieën: 471kcal | Verzadigd vet: 11g | Vet: 33g | Eiwitten: 11g | Koolhydraten: 34g | Iron: 2mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Vegetarische plaattaart Plaattaart met rode biet en geitenkaas
Pas­ta broc­co­li e vegetarische sal­sic­cia Pas­ta broc­co­li e vegetarische sal­sic­cia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling