Pompoensoep: lekker verwarmend

In de herfst en winter eet ik super graag pompoensoep. Het is namelijk super verwarmend. Echt comfort food wat mij betreft. Ik heb al een aantal andere recepten met pompoensoep op mijn website staan. Bijvoorbeeld deze soep met geroosterde pompoen en appel. Of deze basis pompoensoep. Het leuke aan pompoensoep, is dat je het eindeloos kunt variƫren. En zo ontstond deze variant met paprika.

Makkelijke pompoensoep

Deze pompoensoep met paprika is super makkelijk om te maken. Je hoeft de pompoen niet eens te schillen. Snij de pompoen en paprika in grove stukjes en schuif ze in de oven, met wat olijfolie, zout en peper. Vervolgens doe je de soep in een pan, met 1,5 liter groente bouillon. Nu alleen nog even pureren en dan is je soep alweer klaar.

Is pompoensoep een maaltijdsoep?

Pompoensoep kun je prima eten als maaltijdsoep. Er zitten veel vezels in pompoen en het vult daardoor behoorlijk goed. Ik vind het zelf altijd lekker om nog ergens op te kunnen kauwen, dus ik eet er graag brood bij. Als ik in het weekend soep maak, koop ik een zuurdesem brood bij Desem in het centrum van Nijmegen. Dit is mijn favoriete pizzaria. Tegenwoordig verkopen ze daar op zaterdag ook heerlijke desem broden. Heerlijk voor bij deze pompoensoep (geen sponsoring, gewoon fan!).

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Pompoen-paprika soep

Deze pompoensoep is super simpel om te maken. Met slechts een paar ingredienten maak je deze maaltijdsoep heel eenvoudig. De pompoen en paprika rooster je in de oven en vervolgens pureer je de soep. Een heerlijke verwarmende soep voor de herfst en winter.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordAardappel, Kidsproof, Pompoensoep, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 1250 gram pompoen
  • 2 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter groente bouillon
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie

Optioneel, om te garneren / serveren

  • verse peterselie
  • pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote ovenschaal, of een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Was de pompoen goed. Snij doormidden, verwijder de pitten met een lepel en snij de pompoen in grove stukken. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  • Snij de knoflook in grove stukken.
    Was de paprika en snij in grove stukken.
    Doe de pompoen, paprika en knoflook in de ovenschaal of leg op de bakplaat. Besprenkel flink met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  • Doe de inhoud van de ovenschaal in een grote soeppan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Garneer optioneel met wat gehakte peterselie en pijnboompitten.

Kidsproof tips

  • Van deze pompoensoep worden de meeste kinderen wel blij. Het is een gladde soep zonder stukjes.
Vegetarische pompoensoep
Pompoen-paprika soep