Pompoensoep met gegrilde paprika

          Vegetarische pompoensoep

Pompoensoep: lekker verwarmend

In de herfst en winter eet ik super graag pompoensoep. Het is namelijk super verwarmend. Echt comfort food wat mij betreft. Ik heb al een aantal andere recepten met pompoensoep op mijn website staan. Bijvoorbeeld deze soep met geroosterde pompoen en appel. Of deze basis pompoensoep. Het leuke aan pompoensoep, is dat je het eindeloos kunt variëren. En zo ontstond deze variant met paprika.

Makkelijke pompoensoep

Deze pompoensoep met paprika is super makkelijk om te maken. Je hoeft de pompoen niet eens te schillen. Snij de pompoen en paprika in grove stukjes en schuif ze in de oven, met wat olijfolie, zout en peper. Vervolgens doe je de soep in een pan, met 1,5 liter groente bouillon. Nu alleen nog even pureren en dan is je soep alweer klaar.

Is pompoensoep een maaltijdsoep?

Pompoensoep kun je prima eten als maaltijdsoep. Er zitten veel vezels in pompoen en het vult daardoor behoorlijk goed. Ik vind het zelf altijd lekker om nog ergens op te kunnen kauwen, dus ik eet er graag brood bij. Als ik in het weekend soep maak, koop ik een zuurdesem brood bij Desem in het centrum van Nijmegen. Dit is mijn favoriete pizzaria. Tegenwoordig verkopen ze daar op zaterdag ook heerlijke desem broden. Heerlijk voor bij deze pompoensoep (geen sponsoring, gewoon fan!).

Vegetarische pompoensoep

Pompoen-paprika soep

Deze pompoensoep is super simpel om te maken. Met slechts een paar ingredienten maak je deze maaltijdsoep heel eenvoudig. De pompoen en paprika rooster je in de oven en vervolgens pureer je de soep. Een heerlijke verwarmende soep voor de herfst en winter.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Aardappel, Kidsproof, Pompoensoep, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1250 gram pompoen
  • 2 paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter groente bouillon
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie

Optioneel, om te garneren / serveren

  • verse peterselie
  • pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote ovenschaal, of een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Was de pompoen goed. Snij doormidden, verwijder de pitten met een lepel en snij de pompoen in grove stukken. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  • Snij de knoflook in grove stukken.
    Was de paprika en snij in grove stukken.
    Doe de pompoen, paprika en knoflook in de ovenschaal of leg op de bakplaat. Besprenkel flink met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  • Doe de inhoud van de ovenschaal in een grote soeppan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Garneer optioneel met wat gehakte peterselie en pijnboompitten.

Kidsproof tips

  • Van deze pompoensoep worden de meeste kinderen wel blij. Het is een gladde soep zonder stukjes.

Voedingswaarden

Zout: 1506mg | Calcium: 70mg | Vitamine C: 104mg | Vitamin A: 29265IU | Suiker: 14g | Vezels: 3g | Kalium: 1188mg | Calorieën: 126kcal | Verzadigd vet: 1g | Vet: 1g | Eiwitten: 4g | Koolhydraten: 29g | Iron: 3mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Vegetarische pompoensoep
Pompoen-paprika soep
Pin it Print
Vegetarische lasagne Romige vegetarische wortel lasagne
Vegetarische ratatouille met veel groente Vegetarische Franse groente stoof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling