Ik ben gezegend met een kind dat heel goed eet. Joppe vindt bijna alles wat ik kook lekker. Ik hoef niet met spruitjes of witlof aan te zetten, maar de meeste groenten gaan er goed in. Krijg jij er weinig groenten in? Dan is een bakje rauwkost echt een tip. De meeste kinderen houden wel van cherrytomaatjes, komkommer, wortel en stukjes paprika. Joppe vraagt meestal zelf om een bakje komkommer als ik aan het koken ben. Tip: de rauwkost gaat er extra goed in bij je kind met een filmpje erbij. Ik doe dit meestal als ik zelf aan het koken ben; kan ik rustig koken en kan Joppe even uitrusten van een drukke dag en vitamines naar binnen werken. Twee vliegen in één klap ;)!

Bakjes rauwkost zijn overigens niet alleen lekker voor kinderen. Zet er een dipsaus bij, zoals hummous, guacamole of tzatziki en je hebt een heerlijke snack voor volwassenen!

[ingredients title=”Dit heb je nodig”]

5 onmisbare vegetarische recepten

Wil je vaker vegetarisch eten en kun je wel wat hulp gebruiken?

✓ e-book met 5 vega recepten

Makkelijk om te maken

✓ Voor slechts 2,99

vegetarische recepten

Eén of meerdere van onderstaande groenten:

  • Cherrytomaatjes
  • Komkommer
  • Wortel
  • Paprika

[/ingredients]

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Simpeler kan niet: snijd alle groenten en doe ze in een bakje :).
  2. Serveer eventueel met een dipsaus,

[/directions]