Kidsproof pastasalade recept van mijn kinderen
Dit is een recept van mijn kinderen. Het is spontaan ontstaan toen ik een pastasalade maakte. Ik nam een filmpje op voor mijn Instagram en had daarom alle toppings in aparte schaaltjes. Mijn kinderen vonden dit erg interessant en wilde zelf hun eigen salade maken. En zo bedachten ze hun eigen recept. Super leuk! Want met deze kidsproof pastasalade heb ik altijd vrolijke en tevreden kinderen aan tafel. Ze eten wat ze lekker vinden en ze hebben ook nog eens keuzevrijheid.
Hoe maak je een kidsproof pastasalade?
Voor de lekkerste kidsproof pastasalade laat je je kind zelf de ingredienten kiezen. Welke groente en toppings eet jouw kind het liefst? Mijn kinderen maken de salade met de volgende ingrediƫnten:
- 80-100 gram volkoren pasta ongekookt
- 130Ā gramĀ mais
- 1 blik vegetarische knakworsten
- 100Ā gramĀ cherrytomaten
- 1Ā paprika
- 1Ā appel
- 0,5Ā komkommer
- 50 gram augurken
- yogonaise
- ketchup zonder toegevoegde suikers
Samen koken met je kind
De truc is om ingredienten te gebruiken die jouw kind lekker vindt. Houdt jouw kind niet van tomaat? Laat deze dan achterwege. Vindt jouw kind sperziebonen lekker? Voeg dat dan toe. Maak zo jullie eigen succesrecept voor pastasalade.
De dressing in deze salade bestaat uit ketchup en yogonaise. Niet echt een culinaire dressing. Ik zou dit zelf niet snel eten. Maar de kinderen vinden het heerlijk. Dus ik vind het prima ;). Je kunt er ook voor kiezen om geen dressing te gebruiken. Of bijvoorbeeld een dressing te maken van wat olijfolie en pesto. Het kan allemaal!
Hoe zorg je ervoor dat je kind goed eet?
Helaas is er geen succesformule om alle kinderen goed aan het eten te krijgen. Ik mag me gelukkig prijzen met twee goed etende kinderen. Maar dat is ook niet elke dag het geval. En ook ik krijg af en toe te horen dat ik vies heb gekookt. Er zijn wel wat dingen die je kunt doen om de succeskansen te vergroten. Ik schreef er een blog over. Hopelijk vind je daar wat inspiratie!
Kidsproof pastasalade
Ingrediƫnten
- 80-100 gram volkoren pasta ongekookt
- 130 gram mais
- 1 blik vegetarische knakworsten
- 100 gram cherrytomaten
- 1 paprika
- 1 appel
- 0,5 komkommer
- 50 gram augurk
- yogonaise
- ketchup zonder toegevoegde suikers
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Sprenkel een beetje olijfolie erover en zet apart.
- Was alle groent, appel en knakworsten en snij in stukjes. Doe alles in een apart schaaltje.
- Haal je kind erbij. Verdeel de pasta over de borden. Laat je kind zelf kiezen welke toppings hij wil en laat je kind zelf opscheppen.
- Maak een sausje van yogonaise en ketchup. Roer dit door de salade.
Kidsproof tips
- Laat je kind meehelpen met snijden van de toppings
- Laat je kind zelf kiezen welke toppings hij in zijn salade wil. Als een kind keuzevrijheid ervaart, krijg je vaak minder discussie tijdens het eten.Ā
Review