Lekker en makkelijk vegetarisch recept met rijst en tomaat

Deze rijst met tomaat, sperziebonen en boursin is een super handig recept voor doordeweeks. Het is makkelijk om te maken en een heerlijk smaakvol, voedzaam en vullend vegetarisch gerecht.

Welke groente gebruik je in dit vegetarische rijst recept?

In dit gerecht zit een flinke hoeveelheid groente verwerkt: wortel, paprika, sperziebonen en tomatenblokjes. Hierdoor krijg je veel vitamines binnen. Zijn sperziebonen niet jouw ding? Probeer het recept dan eens met broccoli, ook erg lekker!

Vegetarisch recept met rijst, tomaat en boursin
Rijst met tomaat, sperziebonen en roomkaas

Kruiden roomkaas en rijst: geen voordehand liggende combinatie

De smaakmakers van dit gerecht zijn tomatenblokjes en kruiden roomkaas. Hierdoor krijgt het gerecht een heerlijk frisse en romige smaak. Een absolute aanrader. Zo simpel, maar zo lekker.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer snelle recepten

Hou jij ervan om binnen 20-30 minuten klaar te zijn met koken en je eten op tafel te zetten? Ik heb een aparte pagina ingericht met al mijn snelle recepten. Super handig voor doordeweeks, of wanneer je geen zin hebt om te koken. Probeer bijvoorbeeld ook eens een van deze gerechten:

Super snelle vegan ramen met tofu
Deze super snelle en smaakvolle vegan ramen staat binnen 15 minuten bij jou op tafel. Heerlijk als lunch of als avondeten. De ramen is gevuld met tofu en broccoli. Voel je vrij om extra groente toe te voegen om er een complete maaltijd van te maken.
Bekijk recept
Super snelle curry madras met bloemkool
Super snelle curry madras met bloemkool. Op zoek naar een snelle en lekkere vegetarische curry? Dan is deze curry madras iets voor jou. Snel klaar, heerlijk gekruid, geen pakjes en zakjes en lekker voedzaam door de bloemkool en paprika.
Bekijk recept
Pasta met tomatensaus en vegetarische balletjes
Wat is er lekkerder dan een gezonde vegetarische pasta met tomatensaus én vegetarische balletjes? De tomatensaus maak je heel eenvoudig zelf, van cherrytomaat en tomatenblokjes uit blik. Een snelle maaltijd voor doordeweeks comfortfood.
Bekijk recept

Rijst met tomaat en sperziebonen

Dit is een super verrassend vegetarisch recept met rijst, tomaat, sperziebonen en kruiden roomkaas. Dit vegetarisch rijstgerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Smaken die je misschien niet direct bij elkaar uit zoekt, maar dat zijn vaak de lekkerste recepten.
4.12 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion
TrefwoordCherrytomaat, Kidsproof, Kruiden roomkaas, Roomkaas, Sperzieboon, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 2 paprika
  • 250 gram rijst
  • 1 blokje groente bouillon
  • 500 gram sperzieboon
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 250 gram kruiden roomkaas
  • 0,5 komkommer

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat even staan.
  • Verwijder intussen de uiteinden van de sperziebonen en kook ongeveer 4 minuten in kokend water. Giet af met koud water en zet apart.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
  • Snij de ui, knoflook, wortel en paprika in kleine stukjes en bak in de olijfolie. Bak ongeveer 5 minuten.
    Blus daarna af met de tomatenblokjes, de roomkaas en het blokje groente bouillon. Laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur en roer af en toe goed door.
  • Snij de komkommer in plakjes.
  • Roer de rijst en de sperziebonen door de tomaten roomkaas saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de komkommer.

Kidsproof tips

  • Dit is een super fijn kidsproof recept. 
  • Je kunt de saus eventueel pureren om de stukjes wortel en paprika te verstoppen. 
  • Houdt jouw kind niet van sperziebonen? Vervang deze dan door een andere groente. Bijvoorbeeld broccoli, champignon of courgette.Â