Super snelle vegan ramen (noedelsoep) met tofu

Recept voor snelle vegan ramen

Noedelsoep binnen 10-15 minuten

Ik ben gek op ramen. In Nijmegen zit een super lekker restaurant waar je de beste ramen kunt eten (Tokokoro Ramen, voor de liefhebbers). Wij halen daar regelmatig een lekkere kom ramen af. Ik geef toe dat ik zelf niet kan tippen aan hun ramen kunsten. Dat probeer ik dan ook niet. Wat ik wel veelvuldig doe, is snelle ramen maken die binnen 10-15 minuten op tafel staat. Ik deel het recept hieronder met jou!

Recept voor snelle vegan ramen
Super snelle vegan ramen met tofu

Hoe maak je snelle noedelsoep?

De ideale ramen noedelsoep bestaat wat mij betreft uit 5 hoofdingredienten:

  • bouillon
  • smaakmakers
  • noedels
  • eiwitbron
  • groente

Voor de bouillon ga ik voor de snelle optie; een blokje groente bouillon

Foxilicious kerstspecial 2022

Wil jij dit jaar een heerlijk duurzaam en stressvrij kerstdiner? Bestel dan nu de Foxilicious kerstspecial.

✓ 12 vega(n) recepten

✓ Duurzaam

✓ Stressvrij

✓ Verkrijgbaar als ebook en hardcopy A5 magazine

Het perfecte duuurzame sint of kerstcadeau.

Ebook kerstrecepten vegetarisch

Omdat de bouillon niet super bijzonder is, zijn de smaakmakers extra belangrijk. Ik gav oor gember, knoflook, sojasaus, sesamolie, sambal en rijstazijn. Dit zijn ingredienten die standaard in mijn keukenlade staan en waar je heel gemakkelijk super goede umami mee krijgt.

Dan komen we bij de noedels. Je kunt op zich allerlei soorten noedels gebruiken voor een lekkere ramen. Het snelste is om voorgekookte noedels te gebruiken, maar je kunt ook gedroogde noedels gebruiken. Deze moet je dan wel eerst even koken.

Qua eiwitbron heb ik hier gekozen voor tofu. De snelste manier is om tofu gewoon in blokjes te snijden en in de soep te doen. De soep zelf is al super smaakvol, dus het maakt niet veel uit als de tofu niet gekruid is. Wil je dat toch? Dan kan ik je mijn recept voor knapperige tofu aanbevelen. Een andere heerlijke vegan eiwitbron die ik vaak gebruik, is tempeh. Dit duurt echter wel iets langer om te bereiden.

Tot slot de groente. Ik gebruik hiervoor altijd wat ik in huis heb. In dit geval was dat broccoli en bosui. Maar je kunt ook paprika, courgette, paksoi, kool, sperziebonen, peultjes etc gebruiken.

Ingredienten voor vegan ramen

Haal de volgende ingredienten in huis voor lekkere en snelle vegan ramen voor 2 personen:

  • 250 gram broccoli
  • 150 gram noedels ongekookt
  • knoflookteentjes 3x
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 3 stengels bosui
  • 4 eetlepels sojasaus of tamari
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 0,5 theelepel sambal
  • 600 ml groente bouillon
  • 150 gram tofu
Recept voor snelle vegan ramen

Super snelle vegan ramen met tofu

Deze super snelle en smaakvolle vegan ramen staat binnen 15 minuten bij jou op tafel. Heerlijk als lunch of als avondeten. De ramen is gevuld met tofu en broccoli. Voel je vrij om extra groente toe te voegen om er een complete maaltijd van te maken.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Aziatisch, Japans
Trefwoord: Noedels, Noedelsoep, Ramen, Vegan, Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram broccoli
  • 150 gram noedels ongekookt
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 stengels bosui
  • 4 eetlepels sojasaus of tamari
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 0,5 theelepel sambal
  • 600 ml groente bouillon
  • 150 gram tofu

Optioneel

  • verse koriander
  • chili olie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet een aantal flinke soepkommen klaar.
  • Snij de broccoli in roosjes en kook in 3 minuten beetgaar. Giet af.
  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Snij de tofu in blokjes.
    Snij de bosui in ringen.
  • Snij de knoflook en gember fijn. Verdeel over de soepkommen. Verdeel ook de sojasaus en sambal over de kommen.
  • Verhit de sesamolie en de rijstazijn in een pan. Giet de hete olie over de kommen. Verdeel ook de hete groente bouillon over de kommen. Breng eventueel extra op smaak met zout, peper, sojasaus en/of sambal.
    Verdeel de broccoli, tofublokjes en bosui.

Optioneel

  • Serveer eventueel met verse koriander en chili olie.

Kidsproof tips

  • Deze noedelsoep kun je prima met kinderen eten. Gebruik eventueel minder sambal. 
  • Is je kind geen fan van broccoli? Voeg dan andere groente toe, zoals paprika, tomaat. 

Voedingswaarde

Calorieën: 417kcalKoolhydraten: 71gEiwitten: 20gVet: 6gVerzadigd vet: 1gMeervoudig onverzadigd vet: 3gEnkelvoudig onverzadigd vet: 2gZout: 1361mgKalium: 579mgVezels: 6gSuiker: 7gVitamin A: 1418IUVitamine C: 112mgCalcium: 172mgIron: 3mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




2 reacties op Super snelle vegan ramen (noedelsoep) met tofu

  • Hoi Nienke.

    Super blij ben ik met je heerlijke gerechten. Ik ben fan!
    Ik ben vooral favoriet van je soepjes en je salades tot dusver. De rest heb ik nog niet geprobeerd vandaar….
    Juist omdat je recepten zo eenvoudig zijn (dus geen ingewikkelde ingrediënten) vind ik het altijd weer leuk om iets nieuws te proberen. Dankjewel;)

    En ik heb een vraagje, ik wilde graag weten welke groente bouillonblokjes jij gebruikt in je soepjes?
    En in je gerechten met rijst…. Heb je ook nog een aanbevolen voorkeur wat voor rijst.? Ik ben nog niet zo thuis in rijst gerechten vandaar.
    Misschien wil je de link van de shop waar je de ingrediënten kan kopen (wat je ook ergens laat weten) doorgeven?

    Nou, alvast hartelijk dank voor wat je lukt om te antwoorden.
    Nog veel succes en inspiratie toegewenst!

    Groetjes, Jannie

    • Ha Jannie,
      Ik kom nu jou berichtje tegen, maar in mijn hoofd heb ik jou al een persoonlijke reactie gegeven. Klopt dat? Ik hoop het! Bedankt voor je lieve woorden en wat fijn dat ik je mag inspireren met mijn vega recepten. Ik gebruik altijd de biologische groente bouillonblokjes van de Jumbo. Die van Zonnatura zijn ook fijn, die hebben wat minder zout!
      Liefs, Nienke