Als je vaker op mijn website komt, dan weet je dat ik heel graag lasagne kook. De kids zijn er gek op en ik vind het een fijne meal prep maaltijd. Lasagne maak je heel gemakkelijk van tevoren klaar en hoef je dan alleen nog maar op te warmen en te bakken in de oven. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag.
Lasagne lovers
Voor de lasagne liefhebbers heb ik heel veel andere lasagne recepten online staan. Denk aan de beste groente lasagne, een Mexiaanse lasagne, lasagne met koolrabi, lasagne met champignonsaus en een vega lasagne bolognese.
Met wortel en feta
Deze lasagne is eigenlijk super simpel. Het is ontstaan vanuit een overvolle groentelade met wortels. Ik had een paar weken achter elkaar wortels in mijn groentetas gekregen en die lagen keurig netjes opgespaard in mijn groentelade. Ik moest er dus echt iets mee koken. Mijn inspiratie voor dit recept haalde ik uit een ander recept van mijn website. Een ovenschotel met wintergroenten en kookroom. Wortel smaakt namelijk heel lekker in combinatie met room en tijm. Dat is de basis voor dit recept.
Makkelijk te maken
Dit recept is super makkelijk om te maken. Je raspt wat wortels (in de keukenmachine) en kookt ze kort gaar. Vervolgens bak je de wortels in roomboter, blust ze af met kookroom en groentebouillon en breng op smaak met tijm. Maak een lasagne met lasagnebladen, de wortels en eindig met feta en Parmezaanse kaas. Easy does it!
Kidsproof
Dit recept is super kidsproof. Kinderen zijn vaak gek op de zoete smaak van wortels. En lasagne staat ook bij veel kinderen op de lijst met favorieten. De romige smaak is een extra plus.
Wil je een minder kidsproof variant? Dan kun je een scheut witte wijn toevoegen aan de saus, in plaats van water. Ook ontzettend lekker!
Wortel lasagne
Ingrediƫnten
- 30 gram roomboter
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 kilo wortel
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 blokje groente bouillon
- 250 ml kookroom
- zout
- peper
- lasagne bladen
- 100 gram feta
- 75 gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
- Verwarm de boter en een scheutje olijfolie in een hapjespan. Snij de knoflook fijn en verwarm in de pan.
- Schil de wortel. Snij de wortel in dunne plakjes (ik heb dat met de food processor gedaan) en voeg toe aan de knoflook. Blus af met de kookroom, 250 mililiter water, een bouillonblokje en een theelepel tijm. Laat 10 minuten pruttelen tot de wortels beetgaar zijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper. De room is als het goed is een beetje ingekookt. Hij moet niet meer dun zijn, maar nog wel vloeibaar. Is jouw saus nog erg dun? Gebruik dan wat allesbinder of een papje van 1 theelepel maizena en 1 theelepel koud water om de saus te binden.
- Schep een laagje wortels in de ovenschaal en beleg met lasagnebladen. Herhaal en eindig met een laagje wortels. Brokkel hier de feta over bestrooi met Parmezaanse kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar in de oven. Haal na 20 minuten de folie eraf, zodat de kaas lekker goudbruin kan worden in de laatste 10 minuten.
Kidsproof tips
- Dit is een heerlijke neutrale lasagne die het goed doet bij kinderen.Ā
- Wortels zijn zoet van smaak, dus dat vinden kids vaak lekker.Ā
- Mochten de groene basilicumblaadjes een probleem vormen, dan kun je deze vervangen door wat gedroogde tijm.Ā
Review