In de zomer maak ik bijna iedere dag wel een salade. Ik hou ervan om lekker fris en licht te eten als het warm weer is. Deze salade met aardbei en geitenkaas is dan ook perfect voor de zomer.
Italie
Dit voorjaar ben ik met vriendinnen naar Italiƫ geweest. Tijdens onze studententijd gingen we ieder jaar een week fietsen in de bergen. Inmiddels hebben we drukke levens met relaties, kinderen, wonen in het buitenland en is het wat lastiger om een week samen weg te gaan. Maar dit jaar hebben we toch mooi vier dagen in Italiƫ geboekt. Er waren vier belangrijke dingen voor ons om te doen: bijkletsen, fietsen, eten en bijslapen (belangrijk, gezien de slapeloze nachten door de kids). We hebben deze agendapunten zeer serieus genomen en zijn elke dag twee keer uit eten gegaan. Tijdens een fietstocht kwamen we uit bij een super leuk Italiaans restaurant. We mochten lunchen in een luxe kelder en de kok werd speciaal voor ons opgeroepen. Als voorgerecht kregen we een heerlijke, simpele salade met aardbei en balsamico azijn. Het was zo ontzettend lekker dat ik besloot om dit recept op mijn to cook lijstje te zetten.
Aardbei en geitenkaas
Deze salade moest ik dus snel zelf eens maken. Ik vind aardbei en geitenkaas altijd een heerlijke combinatie, dus zit er, in tegenstelling tot de salade die ik in Italiƫ at, geitenkaas door. Ik vond het super lekker!
‘s Zomerse salade met aardbei en geitenkaas
Ingrediƫnten
- 250 gram aardbei
- 85 gram sla ik vind romaine, krulsla en bladsla heel lekker voor deze salade, maar in principe kun je gewoon je favoriete sla gebruiken
- 100 gram zachte geitenkaas
- 1 handje pijnboompitten
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Was en droog de salade. Snij in grove stukken en doe in een saladekom.
- Snij de aardbeien in plakjes of partjes en verdeel over de sla. Kruimel de geitenkaas erover.
- Verwarm de pijnboompitten in een pan totdat ze lichtbruin kleuren. Doe de pijnboompitten bij de salade.
- Maak de dressing van 1 eetlepel balsamico azijn, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper. Sprenkel deze over de salade en je salade is klaar!
Kidsproof tips
- Kinderen leren vaak pas op latere leeftijd sla te waarderen. Joppe vindt ‘blaadjes’ niet lekker, dus ik maak voor de kids meestal een bakje met rauwkost in plaats van een salade. Je kunt de basisingrediĆ«nten van de salade prima gebruiken in de rauwkost voor de kids.Ā
Review