’s Zomerse salade met aardbei en geitenkaas

          Vegetarische zomersalade

In de zomer maak ik bijna iedere dag wel een salade. Ik hou ervan om lekker fris en licht te eten als het warm weer is. Deze salade met aardbei en geitenkaas is dan ook perfect voor de zomer.

Italie

Dit voorjaar ben ik met vriendinnen naar Italië geweest. Tijdens onze studententijd gingen we ieder jaar een week fietsen in de bergen. Inmiddels hebben we drukke levens met relaties, kinderen, wonen in het buitenland en is het wat lastiger om een week samen weg te gaan. Maar dit jaar hebben we toch mooi vier dagen in Italië geboekt. Er waren vier belangrijke dingen voor ons om te doen: bijkletsen, fietsen, eten en bijslapen (belangrijk, gezien de slapeloze nachten door de kids). We hebben deze agendapunten zeer serieus genomen en zijn elke dag twee keer uit eten gegaan. Tijdens een fietstocht kwamen we uit bij een super leuk Italiaans restaurant. We mochten lunchen in een luxe kelder en de kok werd speciaal voor ons opgeroepen. Als voorgerecht kregen we een heerlijke, simpele salade met aardbei en balsamico azijn. Het was zo ontzettend lekker dat ik besloot om dit recept op mijn to cook lijstje te zetten.

Aardbei en geitenkaas

Deze salade moest ik dus snel zelf eens maken. Ik vind aardbei en geitenkaas altijd een heerlijke combinatie, dus zit er, in tegenstelling tot de salade die ik in Italië at, geitenkaas door. Ik vond het super lekker!

Vegetarische zomersalade

’s Zomerse salade met aardbei en geitenkaas

Deze salade is ideaal voor een warme zomeravond. De lekker zoete aardbeien combineren perfect met de zachte geitenkaas en de balsamico azijn. Dus wil je een lekkere vegetarische zomer salade die binnen 10 minuten op tafel staat? Maak dan deze super simpele aardbei salade!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Aardbei, Geitenkaas, Salade
Porties: 4 personen
calorieën: 124kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 85 gram sla naar keuze ik vind romaine, krulsla en bladsla heel lekker voor deze salade, maar in principe kun je gewoon je favoriete sla gebruiken
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was en droog de salade. Snij in grove stukken en doe in een saladekom.
  • Snij de aardbeien in plakjes of partjes en verdeel over de sla. Kruimel de geitenkaas erover.
  • Verwarm de pijnboompitten in een pan totdat ze lichtbruin kleuren. Doe de pijnboompitten bij de salade.
  • Maak de dressing van 1 eetlepel balsamico azijn, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper. Sprenkel deze over de salade en je salade is klaar!

Kidsproof tips

  • Kinderen leren vaak pas op latere leeftijd sla te waarderen. Joppe vindt ‘blaadjes’ niet lekker, dus ik maak voor de kids meestal een bakje met rauwkost in plaats van een salade. Je kunt de basisingrediënten van de salade prima gebruiken in de rauwkost voor de kids. 

Voedingswaarde

Calorieën: 124kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Pin it Print
Vegetarische zomer roerbak noedels Frisse noedels met peultjes
Panzanella met nectarine en burrata Italiaanse broodsalade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling