Salade met zomerfruit
De zomer, ik kan er zo van genieten! Natuurlijk van het zonnetje, maar vooral ook van de heerlijke maaltijdsalades die ik weer mag bereiden. Zoals deze heerlijke salade met kersen en geitenkaas. Ik werk graag met seizoensproducten en in de zomer is fruit daar een heel goed voorbeeld van. De prachtige kleuren en de lekkere zoete smaken zijn een fijne toevoeging voor salades. Het typische zomerfruit dat ik in deze salade gebruik zijn kersen en aardbeien. Het kersenseizoen is vrij kort, dus het liefst eet ik ze nu zo vaak mogelijk!
Kersen ontpitten
Kersen ontpitten doe ik met de hand. Het lijkt een heel karwei, maar dat valt best mee. Je kan dit heel slim doen zoals bijvoorbeeld in dit filmpje. Ben je meer van de echte keuken tools? Dan kun je ook een speciale kersenontpitter kopen.
Zoet en hartig
De één houdt van zoet en de ander juist van hartig. Maar wist je dat deze smaakcombinaties juist heel goed samen gaan? Steeds vaker wordt fruit met kaas gecombineerd in salades en ik vind het heerlijk! Vooral als je vegetarisch wilt eten dan is dit een goede uitkomst. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade met watermeloen en feta?
Meer vegetarische salades met fruit
Elke zomer heb ik wel weer nieuwe inspiratie voor lekkere salades. Bekijk vooral ook onderstaande recepten eens, als je meer salades met fruit wil proberen.
Zomerse couscous salade met aardbeien en feta
Ingrediënten
- 300 gram couscous ongekookt
- 400 gram aardbei
- 150 gram komkommer
- 1 avocado
- 2 stengels bosui
- 100 gram feta
- 40 gram pistachenoten
- 0,5 eetlepel extra vierge olijfolie met basilicum van Oil & Vinegar
- 3 eetlepels aardbeien-rabarberazijn van Oil & Vinegar
- 1 handje verse basilicum
- 1 handje verse munt
- zout
- peper
Instructies
- Doe de couscous in een kom, samen met 2 eetlepels basilicumolie en 1 eetlepel aardbeien-rabarberazijn en giet 300 ml kokend water bij de couscous. Laat de couscous 10 minuten wellen. Roer goed door.
- Was de aardbeien, de komkommer en de bosui. Snij de aardbeien in plakjes of partjes, de komkommer in plakjes en de bosui in ringen. Snij de avocado in stukjes. Voeg de aardbeien, komkommer, bosui en avocado toe aan de couscous.
- Was de munt en basilicum. Hak de verse kruiden fijn met een mes en verdeel over de salade. Doe de pistachenoten in een vijzel en verkruimel de nootjes. Heb je geen vijzel? Hak ze dan fijn met een mes, of in een keukenmalertje. Kruimel de feta over de salade en verdeel de pistachenoten en de basilicum en munt erover.
- Maak de dressing van 2 eetlepels basilicumolie en 1 eetlepel aardbeien-rabarberazijn. Voeg wat zout en peper toe naar smaak. Schenk de dressing over de salade.
Kidsproof tips
- Couscous is behoorlijk kidsproof. Bij kleine kinderen kan dit wel wat rommel geven. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor parel couscous, dan heb je minder kleine stukjes.Â
- Voor de kids maak ik een apart bakje zonder bosui en feta. Je kunt hierbij eventueel een andere groente toevoegen die je kind lekker vindt. Denk aan paprika of tomaat.Â
Review