Heb je zin in een lekker frisse zomersalade? Maak dan deze salade met koolrabi, radijs en kappertjes mayonaise. Als je van radijs houdt, dan moet je deze salade zeker eens proberen!

Kappertjes mayonaise

Het idee van de kappertjes mayonaise heb ik dankbaar ‘gejat’ van mijn favoriete Pizzarestaurant pizzacafé Desem in Nijmegen. Daar serveren ze super lekkere risottoballetjes (arancini) met kappertjes mayonaise. Ik was helemaal verzot van de dip en heb brutaal om het recept gevraagd. En die stuurden ze via Instagram heel lief naar mij door. De mayo in dit recept is geinspireerd op de Desem kappertjes mayonaise. Zij maken de mayonaise helemaal zelf. Voor dit recept koos ik ervoor om wat kappertjesvocht door mayonaise te roeren. Dat is net wat makkelijker en is voor een saladedressing al meer dan perfect.

Lekker bijgerecht

Deze salade is een heerlijk bijgerecht voor de lente en de zomer. Koolrabi en radijsjes zijn dan beide in het seizoen. Serveer de salade bijvoorbeeld bij de bbq.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Salade met koolrabi, radijs en kappertjes mayonaise

Dit is een heerlijk frisse zomersalade met koolrabi, radijs en kappertjes mayonaise. Een absoluut smaakbommetje. Serveer deze salade als bijgerecht bij bijvoorbeeld de bbq.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
GangBijgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordKoolrabi, Radijs, Salade, Vegetarisch, Zomersalade
Porties2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram radijs ongeveer 1 bosje
  • 200 gram koolrabi 1 stuks
  • 1 handje raapsteel of rucola
  • 20 gram amandelschaafsel

Dressing

  • 1 theelepel mosterd
  • 3 theelepels kappertjes vocht
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de radijs, verwijder het groen en snij in dunne plakjes. Ik doe dit met mijn food processor, dan is het zo klaar.
  • Schil de koolrabi en rasp deze in grove stukjes. Ook dit doe ik met de food processor.
  • Verwarm de amandelschaafsel in een pan totdat deze mooi goudbruin kleurt. Blijf erbij staan, want het verschil tussen goudbruin en zwart gaat erg snel.
  • Maak de dressing door 1 theelepel mosterd te mengen met 3 theelepels kappertjesvocht, 3 eetlepels mayoniaise en 2 eetlepels olijfolie. Breng verder op smaak met zout en peper.
  • Doe de koolrabirasp, de plakjes radijs en de raapstelen in een schaal en sprenkel hier de dressing over. Strooi de amandelschaafsel erover en je salade is klaar!

Kidsproof tips

  • Deze salade vind ik zelf niet echt kidsproof. Radijs vinden kinderen vaak te bitter. 
  • Voor de kids maak ik in dit soort gevallen altijd een apart bakje rauwkost met dingen die ze lekker vinden. 
  • Gekookte koolrabi is wel iets wat kinderen lekker kunnen vinden. Als je toch deze koolrabi salade maakt, kun je wat koolrabi snijden en koken voor de kids.