Deze heerlijke ‘s zomerse salade met wilde perzik, nectarine en passievrucht is een keer per ongeluk ontstaan. In de zomer eet ik bijna elke avond een salade als bijgerecht. Ik kijk dan ter plekke wat er nog in de fruitschaal en groentela ligt en probeer daar de lekkerst mogelijke salade van te maken. En dat is dit keer echt super goed gelukt!

Lekker fruit in de zomer

Ik ben gek op nectarine, perzik en wilde perzik. Zo lekker zoet en toch fris! Jammer dat we dit fruit niet het hele jaar door kunnen eten in Nederland. Maar misschien ook maar goed ook, want dan smaakt het extra lekker als het zomerseizoen weer begonnen is.

Dressing met passievrucht en appelstroop

Appelstroop in een sladressing? Jazeker, dat is echt heel lekker! Voor een lekkere salade dressing gebruik ik meestal twee delen olijfolie, Ć©Ć©n deel zuur (bijvoorbeeld azijn of citroensap) en wat zoetigheid (bijvoorbeeld honing of jam). De olijfolie spreekt voor zich. Voor het zuur gebruikte ik hier de passievrucht. Die heeft namelijk een zuurtje. Het zoet komt uit de appelstroop. En bij elkaar is het een super lekkere dressing, die perfect past bij deze ‘s zomerse salade. Namelijk: fris en zoetzuur!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Salade met nectarine, wilde perzik, passievrucht en halloumi

Hoe ziet zomer op een bord eruit? Nou zo! Deze fris zoetzure zomersalade is de perfecte zomersalade. Niet moeilijk om te maken en super lekker!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
GangBijgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordHalloumi, Nectarine, Passievrucht, Wilde perzik, Zomersalade
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 0,5 krop sla
  • 3 nectarine
  • 2 wilde perzik
  • 1,5 passievrucht
  • 100 gram halloumi

Dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 halve passievrucht
  • 1 theelepel appelstroop

Optioneel, om te garneren

  • 1 handje alfalfa

Instructies

  • Verwarm een grillijzer. Smeer in met wat olijfolie. Snij de halloumi in plakken en grill (aan beide kanten) totdat er mooie zwarte grillstrepen ontstaan.
  • Was de sla, snij fijn en droog de sla. Doe de sla ik een slakom.
  • Was het fruit. Snij de nectarine en wilde perzik in partjes en verdeel over de sla. Snij de passievrucht door midden en leg 3 halve passievruchten op de sla. Verdeel ook de halloumi over de salade.
  • Maak een dressing van de olijfolie en de appelstroop. Lepel de laatste helft van de passievrucht bij de dressing en roer goed door. Verdeel dit over de salade.

Optioneel, om te garneren

  • Strooi een handje alfalfa over de salade.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen houden nog niet van sla, maar voor alle andere ingrediĆ«nten kan ik ze denk ik wel wakker maken. Zij krijgen van mij daarom een apart bakje zonder sla en dressing.Ā