Salade met nectarine, wilde perzik, passievrucht en halloumi

          Salade met halloumi

Deze heerlijke ’s zomerse salade met wilde perzik, nectarine en passievrucht is een keer per ongeluk ontstaan. In de zomer eet ik bijna elke avond een salade als bijgerecht. Ik kijk dan ter plekke wat er nog in de fruitschaal en groentela ligt en probeer daar de lekkerst mogelijke salade van te maken. En dat is dit keer echt super goed gelukt!

Lekker fruit in de zomer

Ik ben gek op nectarine, perzik en wilde perzik. Zo lekker zoet en toch fris! Jammer dat we dit fruit niet het hele jaar door kunnen eten in Nederland. Maar misschien ook maar goed ook, want dan smaakt het extra lekker als het zomerseizoen weer begonnen is.

Dressing met passievrucht en appelstroop

Appelstroop in een sladressing? Jazeker, dat is echt heel lekker! Voor een lekkere salade dressing gebruik ik meestal twee delen olijfolie, één deel zuur (bijvoorbeeld azijn of citroensap) en wat zoetigheid (bijvoorbeeld honing of jam). De olijfolie spreekt voor zich. Voor het zuur gebruikte ik hier de passievrucht. Die heeft namelijk een zuurtje. Het zoet komt uit de appelstroop. En bij elkaar is het een super lekkere dressing, die perfect past bij deze ’s zomerse salade. Namelijk: fris en zoetzuur!

Salade met halloumi

Salade met nectarine, wilde perzik, passievrucht en halloumi

Hoe ziet zomer op een bord eruit? Nou zo! Deze fris zoetzure zomersalade is de perfecte zomersalade. Niet moeilijk om te maken en super lekker!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Halloumi, Nectarine, Passievrucht, Wilde perzik, Zomersalade
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 0,5 krop sla naar keue
  • 3 nectarines
  • 2 wilde perzikken
  • 1,5 passievruchten
  • 100 gram halloumi

Dressing

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 halve passievrucht
  • 1 theelepel appelstroop

Optioneel, om te garneren

  • 1 handje alfalfa

Instructies

  • Verwarm een grillijzer. Smeer in met wat olijfolie. Snij de halloumi in plakken en grill (aan beide kanten) totdat er mooie zwarte grillstrepen ontstaan.
  • Was de sla, snij fijn en droog de sla. Doe de sla ik een slakom.
  • Was het fruit. Snij de nectarine en wilde perzik in partjes en verdeel over de sla. Snij de passievrucht door midden en leg 3 halve passievruchten op de sla. Verdeel ook de halloumi over de salade.
  • Maak een dressing van de olijfolie en de appelstroop. Lepel de laatste helft van de passievrucht bij de dressing en roer goed door. Verdeel dit over de salade.

Optioneel, om te garneren

  • Strooi een handje alfalfa over de salade.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen houden nog niet van sla, maar voor alle andere ingrediënten kan ik ze denk ik wel wakker maken. Zij krijgen van mij daarom een apart bakje zonder sla en dressing. 

Voedingswaarden

Calorieën: 218kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Vegetarische maaltijdsalade met orzo Orzosalade met artisjok
De 5 lekkerste vegetarische zomer salades Tafel vol vegetarische salades

Een reactie op “Salade met nectarine, wilde perzik, passievrucht en halloumi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling